Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Mititelu (BCR): Retailul rămâne o mare oportunitate de afaceri pentru piaţa românească

A- A A+
Mititelu (BCR): Retailul rămâne o mare oportunitate de afaceri pentru piaţa românească

Directorul executiv la Direcţia Managementul Segmentelor Retail din cadrul BCR, Sorin Mititelu, a declarat marţi că retailul nu mai este un star al pieţei financiare din România, în condiţiile în care nu mai are ritmuri de creştere de 70-80%,însă rămane o mare oportunitate de afaceri.

„Raportându-ne la ce a fost retailul în ultimii patru-cinci ani putem considera că retailul nu mai este un star al pieţei locale financiare, în principal din cauza faptului că ritmurile de creştere nu mai sunt acelea extraordinare cu două cifre, de 70-80%, ci sunt mult mai scăzute, chiar ritmuri negative. Este o perioadă în care retailul practic se reaşează şi încep a se dezvolta acele modele care să-i asigure o creştere organică sănătoasă pentru perioada următoare”, a menţionat Sorin Mititelu.

Acesta susţine că în prezent, ca şi în ultimii doi ani, încrederea populaţiei se află la un nivel destul de scăzut. Mititelu spune că retailul se află într-o situaţie uşor defavorabilă în piaţă şi această încredere mai scăzută se reflectă printr-un apetit mai scăzut şi intenţii mai reduse de achiziţii de produse şi servicii bancare.

„Vazând toate aceste lucruri, putem crede ca retailul pe piaţa românească nu are un viitor prea strălucit. Totuşi, retailul rămâne o mare oportunitate de afaceri pentru piaţa românească”, a mai spus reprezentantul BCR.

Acesta a menţionat că doar 55% din populaţia activă a României este bancarizată, care accesează produse şi servicii financiare.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails