Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

NBG a avut în România o pierdere de 1 milion de euro în primul trimestru

A- A A+
NBG a avut în România o pierdere de 1 milion de euro în primul trimestru

Grupul elen National Bank of Greece (NBG), care deţine Banca Românească, a raportat pentru afacerile din România o pierdere de 1 milion de euro în primul trimestru, comparativ cu un profit de 12 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, arată raportul grupului, publicat joi.

NBG a înregistrat în primul trimestru o creştere cu 16% a pierderilor din provizioanele de pe piaţa românească, până la 12 milioane euro, de la un nivel de 10 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Soldul creditelor înregistrat de NBG în România la sfârşitul primului trimestru era de 2,23 miliarde euro, în scădere cu 3% faţă de aceeaşi perioadă din 2010, în condiţiile în care portofoliul de credite pentru corporaţii se situa în martie 2011 la 1,223 miliarde euro, în scădere cu 7% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Totodată, soldul creditelor de retail a avansat cu 3%, la 1,011 miliarde euro.

Depozitele atrase în România au scăzut cu 5% faţă de primul trimestru din 2010, la 1,012 miliarde euro, însă au crescut cu 15% comparativ cu nivelul înregistrat la finalul anului trecut.

NBG a înregistrat venituri nete din dobânzi de 22 milioane euro pe piaţa românească în primul trimestru, în scădere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când se situau la 30 milioane euro, în vreme ce veniturile din comisioane au coborât cu 73%, la 3 milioane euro. Cheltuielile operaţionale înregistrate de NBG în România au scăzut la 17 milioane euro, de la 18 milioane euro în acelaşi interval din 2010.

Rata creditelor neperformante a continuat să crească la 8,5% în primul trimestru din 2011, de la 7,8% în al patrulea trimestru al anului trecut. În ultimul trimestru din 2009, rata creditelor neperformante era de 3,5%.

La nivel de grup, NBG a înregistrat în primele trei luni un profit de 157 milioane euro, faţă de 21 milioane euro în acelaşi interval din 2010.

Grupul National Bank of Greece este prezent în România prin Banca Românească, NBG Securities Romania, Societatea de asigurare – reasigurare Garanta, NBG Leasing IFN SA şi NBG Factoring Romania.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails