Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Oamenii de afaceri şi economiştii români mizează pe îmbunătăţirea activităţii economice-sondaj TMC

A- A A+
Oamenii de afaceri şi economiştii români mizează pe îmbunătăţirea activităţii economice-sondaj TMC

Oamenii de afaceri şi economiştii români pariază pe o revigorare a activităţii economice pe parcursul următoarelor şase luni, potrivit unui sondaj de opinie realizat de The Money Channel (TMC), în privinţa leului, cei mai mulţi specialişti estimând că moneda naţională va continua parcursul pozitiv.

Datele anchetei de conjunctură realizată de The Money Channel în rândul a 21 de reprezentanţi ai mediului de afaceri şi a 15 economişti şi analişti financiari arată un optimism generalizat în rândul mediului economic şi al pieţei financiare.

Astfel, 61,9% dintre reprezentanţii mediului de afaceri afirmă că situaţia economică a României se va îmbunătăţi în următoarele şase luni, iar 73,3% dintre analiştii financiari confirmă acelaşi lucru. Niciun respondent nu a anticipat că starea economică se va înrăutăţi pe parcursul următoarelor şase luni.

În ceea ce priveşte evoluţia leului, opiniile sunt împărţite. Cei mai mulţi respondenţi din mediul economic şi cel al analiştilor anticipează o stabilitate a monedei naţionale în jurul nivelului actual şi, într-o pondere mai mică, o apreciere. Doar unul din şapte analişti şi oameni de afaceri afirmă că leul se va deprecia în raport cu euro peste şase luni.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails