OCDE confirmă încetinirea creşterii economice a statelor membre în luna mai


Expansiunea economică a celor mai bogate state ale lumii a încetinit în luna mai, conform unui raport publicat vineri de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), citat de Les Echos.

„Indicii compoziţi extinşi”, care măsoară evoluţia activităţii economice a statelor membre, „au continuat să arate o expansiune a economiilor, dar însoţită de semnale puternice de încetinire a ritmului de creştere” în luna mai, în comparaţie cu luna precedentă, conform raportului, citat de cotidianul francez.

Ritmul de creştere înregistrat de un indice aferent celor 31 de state din zona OCDE a încetinit pentru a zecea lună consecutiv. După creşterea de 0,4% în aprilie, indicele nu a mai avansat decât cu 0,1% în luna mai.

Cu toate acestea, Franţa, Italia, China şi India au înregistrat un puternic impuls pozitiv asupra ritmului de creştere, conform organizaţiei, al cărui sediu se află la Paris.

De asemenea, în acest moment există date care anunţă o posibilă astfel de creştere şi în Canada, Marea Britanie şi Brazilia.

Indicii compoziţi pentru Germania, Japonia, Statele Unite şi Federaţia Rusă au continuat să reflecte o expansiune a economiilor în luna mai, dar ritmul de creştere al acestor economii ar putea rămâne destul de scăzut, conform OCDE.

Sursa: NewsIn