Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Olli Rehn: Nu există un plan B pentru a evita falimentul Greciei, în afara programului de reforme

A- A A+
Olli Rehn: Nu există un plan B pentru a evita falimentul Greciei, în afara programului de reforme

Comisarul european pentru afaceri economice şi monetare, Olli Rehn, a declarat marţi că nu există un plan B pentru a evita falimentul Greciei, în cazul în care Parlamentul de la Atena nu aprobă planul de austeritate al Guvernului.

„Uniunea Europeană continuă să fie gata de a oferi sprijin Greciei. Dar Europa nu poate ajuta Grecia, dacă Grecia nu se ajută ea însăşi”, a spus Rehn.

Comisarul european a menţionat că programul economic al guvernului elen, „singura cale de a evita falimentul imediat”, include strategia fiscală pe termen mediu şi calendarul privatizării. „Programul trebuie aprobat pentru ca noua tranşa din ajutorul financiar să fie eliberată”, a adăugat Rehn.

Sindicatele din Grecia au început marţi o grevă generală de 48 de ore, după ce premierul elen Giorgios Papandreou a cerut Parlamentului să susţină un pachet de măsuri de austeritate.

Luni, Papandreou a declarat că numai programul de austeritate, evaluat la 28 de miliarde de euro, pe care l-a propus guvernul său va pune din nou Grecia pe picioare. Dacă Guvernul pierde, UE şi FMI ar putea bloca ultima tranşă din împrumutul promis Greciei, care ar putea rămâne fără bani în câteva săptămâni.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat că băncile franceze sunt dispuse să ofere noi credite pe 30 de ani Atenei, atunci când actualele datorii expiră. El a precizat că şi alte ţări europene, ale căror bănci au împrumutat bani Greciei, analizează acelaşi model pentru a evita un faliment al ţării. Însă Marea Britanie a negat că exercită presiuni asupra băncilor sale.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails