Oportunitate pentru IMM-urile care activeaza in industria textilelor producătoare de articole de modă durabilă


Oportunitate pentru IMM-urile care activeaza in industria textilelor producătoare de articole de modă durabilă

”Juanma Revuelta, CEO al Finnova, o fundație non-profit cu sediul la Bruxelles, cu sediul în Spania și America Latină, a cărei principală linie de acțiune este finanțarea inovării prin fonduri europene, implementează inițiativa Comisiei Europene StartUp Europe Awards, un instrument de inovare deschisă care promovează colaborarea public-privat, creând alianțe și ajutând startup-urile, IMM-urile, corporațiile și alte entități să îndeplinească obiectivele Națiunilor Unite de dezvoltare durabilă. 

Inițiativele UE privind startup-urile și IMM-urile sunt o prioritate în fundația noastră, deoarece suntem în prima linie în implementarea metodologiei StartUp Europe Awards. De aceea lucrăm la un proiect european CircularInnoBooster and its accelerator CirCoAX , care contribuie la transformarea modelelor IMM-urilor din întregul lanț valoros din industria modei și a textilelor în modele durabile, circulare și regenerative. 

CirCoAX by CircularInnoBooster are o durată inițială de doi ani și un buget de 1.128.000 €. Este cofinanțat în proporție de 75% de Comisia Europeană în cadrul programului COSME și are un consorțiu solid condus de IED Madrid (Istituto Europeo di Design), împreună cu Texfor, Circulab, The Circular Project cu HumanNation și fundația noastră. Are o perspectivă socială importantă, deoarece favorizează crearea de locuri de muncă ecologice de mare valoare. 

S-a deschis deja apelul de miercuri, 21 iulie, la ora 17 CET, până miercuri, 13 octombrie 2021, la ora 17 CET, pentru a alege cele 30 de IMM-uri și startup-uri europene cele mai perturbatoare, care vor primi o subvenție de 12.000 EUR pentru a-și scala ideile privind durabilitatea și moda. Pentru a asigura succesul și sustenabilitatea proiectelor lor, experții noștri vor îndruma, instrui și organiza ateliere, împărtășind cele mai bune practici pe care le pot implementa de-a lungul lanțului valoric. 

În calitate de parteneri ai acestui proiect, am dori să vă informăm despre această oportunitate și să vă cerem sprijinul cu diseminarea între acele entități interesate din România. Vă rugăm să găsiți atașat la acest e-mail apelul formal cu toate detaliile și informațiile solicitate de IMM-uri și startup-uri pentru a participa la programul european de accelerare a modei și a textilelor CirCoAX de la CircularInnoBooster.” 

Sursa:

OIRPOSDRU NV

COMPARTIMENT MONITORIZARE PROIECTE