Oportunitati de dezvoltare profesionala oferite studentilor prin intermediul proiectului POCU 109172


Camera de Comerț și Industrie Cluj, în calitate de partener al Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, implementează proiectul Îmbunătăţirea potenţialului de absorbţie pe piaţa muncii a studenţilor prin stagii de practica de calitate (POCU 109172) cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. 

Obiectivul general al proiectului consta in imbunatatirea competentelor si aptitudinilor profesionale ale studentilor, aflati la nivelul educational de studii de licenta, din domeniul IT si economic, in scopul cresterii capacitatii acestora de a se incadra cu succes si in mod sustenabil pe piata muncii.

Dezvoltarea competentelor dobandite in timpul pregatirii teoretice a fost facilitata prin oferirea oportunitatii de aprofundare a acestora in cadrul unor stagii de practica aplicata derulata in societati comerciale din domeniile de activitate asociate studiilor.

Astfel, dintre companiile clujene care au raspuns afirmatic apelului lansat de echipa CCI Cluj amintim: Farmec SA, Goodwill Consulting GWC SRL, Iullius Mall, AB ONIX HOTEL SRL, LEONI WIRING SYSTEMS SRL, CSI ROMANIA SRL, Rondocarton SRL, OFFICE DEPOT, Bombardier Transportation Shared Services Romania SRL, ING Office, SAI Broker SA si Pyronova IS Romania SRL. Acestia sunt doar o parte dintre colaboratorii care au oferit ocazia studentilor de a-si testa cunostintele pe piata muncii.

Pana la finalul acestuia, proiectul va facilita participarea a 340 de studenți din cadrul Facultății de Matematică și Informatică, a Facultății de Știinte Economice și Gestiunea Afacerilor și a Facultății de Business la stagii de practică.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este 2.203.658,79 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European este de 1.873.109,97 lei.  Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni (18 iulie 2018 – 17 iulie 2020).

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.