Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

OTP Bank România: Ne aşteptăm ca situaţia francului elveţian să revină la normal în şase luni

A- A A+
OTP Bank România: Ne aşteptăm ca situaţia francului elveţian să revină la normal în şase luni

Directorul executiv de vânzări al OTP Bank România, Gabriel Creţu, consideră că situaţia legată de cursul de referinţă pentru francul elveţian va reveni la normal în următoarele şase luni.

„În aproximativ şase luni, ne aşteptăm ca situaţia să revină la normal”, a precizat Creţu, referindu-se la evoluţia francului elveţian.

Banca Naţională a României (BNR) a afişat miercuri un curs de referinţă de 4,0865 lei pentru un franc elveţian, ceea ce reprezintă un nou maxim istoric, după ce marţi ajunsese la un nivel de 4,0221 lei.

Banca Naţională a Elveţiei (SNB) a anunţat, miercuri, că extinde măsurile privind stoparea aprecierii francului elveţian, prin creşterea lichidităţii pe piaţă şi majorarea în cel mai scurt timp a depozitelor la vedere ale băncilor, de la 80 de miliarde de franci elveţieni la 120 de miliarde de franci elveţieni.

OTP Bank România a decis miercuri ca, pentru beneficiarii de credite în franci elveţieni ai băncii, să reducă rata dobânzii cu un punct procentual, pe o perioadă de şase luni calendaristice, măsură aplicabilă din momentul solicitării clienţilor. De asemenea, banca va suspenda temporar rambursarea capitalului, pe o perioadă de până la doi ani. În acest timp, clienţii vor plăti doar contravaloarea dobânzii lunare.

„Decizia instituţiei bancare vine în contextul creşterii substanţiale a monedei elveţiene în raport cu cea naţională, ceea ce a făcut ca mulţi clienţi să se confrunte cu dificultăţi în achitarea ratelor lunare”, se arată într-un comunicat al OTP Bank România.

Clienţii trebuie să se adreseze unităţii OTP Bank România de la care au contractat creditul.

„Situaţia financiară la nivel global este în continuare pusă sub semnul întrebării, iar această instabilitate a avut printre consecinţe şi aprecierea rapidă a francului elveţian. Schimbarea a fost puternic resimţită de către clienţii ale căror credite sunt în această monedă”, a declarat  CEO OTP Bank Români, László Diósi.

OTP Bank România este subsidiară a OTP Bank, grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est. OTP Bank oferă servicii universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru aproape 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de aproape 1500 de unităţi.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails