Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Pambuccian: FMI şi băncile fac presiuni pentru modificarea OUG 50 în defavoarea consumatorilor

A- A A+
Pambuccian: FMI şi băncile fac presiuni pentru modificarea OUG 50 în defavoarea consumatorilor

Liderul de grup al deputaţilor minorităţilor, Varujan Pambuccian, a afirmat că se fac presiuni foarte puternice din partea băncilor şi a Fondului Monetar Internaţional pentru modificarea consistentă a OUG 50 astfel încât aceasta să fie agreată de către bănci.

Pambuccian acuză FMI că a preluat doleanţele sistemului bancar şi face presiuni ca OUG 50 să fie modificată în concordanţă cu acestea. „Ni se cere practic să renunţăm la ordonanţă prin elimininarea prevederilor cele mai importante, să facem din ea doar o bucată de hârtie”, a declarat Pambuccian pentru NewsIn. Conform spuselor sale, băncile româneşti ar fi ameninţat că-şi reduc depozitele de la Banca Naţională a României, fapt ce va avea consecinţe grave asupra cursului leului.

Varujan Pambuccian a declarat că, dacă în comisia de buget-finanţe a Camerei se va merge în direcţia modificărilor solicitate de bănci, va cere reprezentaţilor minorităţilor din comisie să se retragă de la lucrări astfel încât cvorumul de lucru să nu mai fie asigurat. În comisia de buget-finanţe, grupul minorităţilor este reprezentat de către Miron Ignat şi Adrian Merka.

Deputatul din partea comunităţii armene susţine că poziţia de forţă este posibilă datorită faptului că sistemul monetar actual este disfuncţional permiţând băncilor să-şi impună punctul de vedere asupra guvernelor. „Am ajuns în situaţia în care o bancă tuşeşte, noi să avem grijă de ea. Trebuie să renunţăm o dată pentru totdeauna la actualul sistem monetar şi, poate, să revenim la etalonul-aur”, a conchis Pambuccian.

Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor trebuie să dea în perioada următoare un raport asupra ordonanţei.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a criticat luni intenţia Guvernului Boc de a susţine o altă variantă a OUG 50 privind contractele de credit care nu ar fi forma promovată public şi care i-ar dezavantaja pe cei care au contractat credite de la bănci.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.informatia-zilei.ro

Related Posts with Thumbnails