Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Patronatele cer MFP reducerea CAS la angajator cu 4 puncte procentuale

A- A A+
Patronatele cer MFP reducerea CAS la angajator cu 4 puncte procentuale

Vicepreşedintele Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR), Dan Matei Agathon, a declarat marţi, înainte de întâlnirea cu ministrul finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, că patronatele au venit cu trei subiecte de discuţie, printre care şi reducerea CAS la angajator cu 4 puncte procentuale.

„Noi avem trei subiecte pentru care am cerut această întâlnire, printre care posibilitatea participării statului la cofinanţările proiectelor europene structurale, pentru a grăbi ritmul de absorbţie. O altă măsură pe care ACPR a propus-o de foarte mult timp este reducerea fiscalităţii ca singură soluţie pentru a ieşi din criză. A treia propunere este reducerea costului forţei de muncă, reducerea contribuţiilor pentru asigurările sociale (CAS). România are cea mai fiscalizată forţă de muncă din Europa. Vom cere reducerea CAS la angajator cu 4 puncte procentuale”, a spus Agathon.

Vicepreşedintele ACPR a precizat că se prefigurează o creştere economică de 1,5% în acest an şi că acum este momentul potrivit pentru reducerea CAS. „Dacă nu se face acum, peste trei ani nu ne mai interesează”, a spus Agathon.

De asemenea, reprezentantul ACPR a mai spus că, la complexitatea problemelor aflate pe lista patronatelor, este greu de presupus că acestea vor fi urmate imediat de o decizie, deoarece „deciziile nici nu sunt la îndemâna ministrului Finanţelor Publice, ci a Guvernului”.

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, discută, la această oră, la sediul ministerului, cu reprezentanţii patronatelor. „Suntem deschişi către patronate şi sindicate. Ministerul de Finanţe ţine uşa deschisă pentru că multe lucruri vin de la patronate şi trebuie să ţinem cont de aceste lucruri”, a declarat marţi Ialomiţianu.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails