Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

PERICOL: 3 hipermarketuri clujene au înlocuit eticheta produselor expirate

A- A A+
PERICOL: 3 hipermarketuri clujene au înlocuit eticheta produselor expirate

Aveţi grijă de unde şi ce cumpăraţi! Înainte de Sărbători, autorităţile au controlat lanţurile de magazine şi au constat numeroase nereguli asupra calităţii, termenului de valabilitate al alimentelor şi modului în care sunt ambalate şi depozitate produsele.

Cercetările inspectorilor au scos la iveală că în unele hipermarketuri, pe lângă faptul că alimentele sunt ambalate în condiţii igenice precare, marfa nevândută este reechitată, chiar dacă produsele respective sunt expirate şi pun în pericol sănătatea consumatorilor.

În urma controalelor Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Cluj 8 supermarketuri locale au fost sancţionate contravenţional pentru că nu respectau siguranţa alimentelor şi regulile etichetării alimentelor.

Totodată, inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Cluj au constatat că hipermarketurile Real, Cora şi Billa vindeau produse din carne expirate, cărora le schimbau eticheta de valabilitate pentru a le prelungi termenul. Drept pentru care cele trei mari magazine clujene au fost amendate de autorităţi cu 30.000 lei, suma maximă prevăzută de lege.

Hipermarketurile în cauză reambalau carnea expirată, îi schimbau eticheta şi o puneau în vânzare. În urma controalelor inspectorii au surprins angajaţii Billa cum despachetau produsele expirate din ambalajul originar şi le puneau o nouă etichetă de valabilitate.

În atenţia OPC se află şi lanţurile magazine Carrefour şi Kaufland.

Related Posts with Thumbnails