Peste 350 de firme din 17 ţări participă la cea de-a 36-a ediţie a TIB 2010 de la Romexpo


Peste 350 de firme din 17 ţări participă la cea de-a 36-a ediţie a Târgului Tehnic Internaţional Bucureşti (TIB) 2010 de la Romexpo, precum Austria, Belgia, Bulgaria, Elveţia, Cehia, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Turcia şi Ungaria.

Totodată, TIB celebrează 40 de ani de la inaugurare, care a reprezentat în 1970 prima expoziţie internaţională organizată în România. Tematicile Târgului Internaţional Bucureşti acoperă o gamă largă de produse şi servicii din inginerie mecanică, maşini-unelte, inginerie electrică, metalurgie, inginerie-auto, transport şi depozitare, surse de energie, industria chimică şi petrochimică.

„Scopul principal al TIB este aducerea în atenţia pieţei de profil a noutăţilor tehnologice contribuind la intensificarea dialogurilor de afaceri şi a contactelor comerciale dintre firmele româneşti şi potenţialii parteneri de peste hotare”, spun reprezentanţii TIB.

Prezenţi pentru a treia oară la târg, reprezentanţii Ministerului Federal al Educaţiei şi Cercetării din Germania spun că vor participa şi la ediţia TIB de anul viitor.

„TIB este o platformă care reuneşte o mulţime de companii din diferite domenii. Este o şansă pentru noi în a stabili proiecte viitoare comune. În două zile vom organiza aici un workshop şi suntem încrezători că vom participa şi la ediţia TIB de anul viitor”, a declarat miercuri pentru NewsIn Ralf Hagedorn, de la Biroul Internaţional al Ministerului Federal al Educaţiei şi Cercetării din Germania.

Între companiile participante este şi distribuitorul şi dealerul autorizat al GE Jenbacher, Total Energy Business, prezent pentru a patra oară la acest târg, care prezintă la stand un motor Jenbacher în cogenerare cu o putere de 1,4 MW termici şi 1,4 MW electrici.

„TIB a avut o contribuţie la dezvoltarea unor proiecte şi parteneriate ale companiei, precum alimentarea centralizată cu energie electrică în oraşe (la CET Braşov, CET Vest Bucureşti), staţia de tratare a apelor uzate de la Glina, motorul în cogenerare pentru Caroli sau cele două motoare de încălzire montate la Universitatea Politehnica Bucureşti”, a declarat miercuri pentru NewsIn directorul de marketing al Total Energy Business, Mihaela Ion.

De asemenea, compania de servicii de inginerie Ada Computers participă pentru a doua oară la Târgul Tehnic Internaţional Bucureşti, unde îşi prezintă soluţiile pentru dezvoltarea integrată a produselor.

„Vrem să le facem cunoscuţi angajatorilor pe cei peste 700 de tineri studenţi pe care noi i-am format în cadrul proiectului PLM-Adaptor, proiect în valoare de 2,5 milioane euro, cofinanţat din Fondul Social European, prin POSDRU. Prin acest proiect, am organizat cursuri în şase universităţi tehnice din ţară şi am pregătit studenţii să intre pe piaţa muncii în cadrul industriei”, a declarat miercuri pentru NewsIn reprezentantul Ada Computers, Laurenţiu Nae.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.cdl.ro