Peste 40 de societăţi româneşti participă la Târgul Internaţional de Industrie de la Hanovra


Un număr de 41 de societăţi româneşti participă, în perioada 4-8 aprilie, la cel mare mare târg internaţional din domeniul industrial – Hannover Messe din Germania -, în cele trei standuri ale Pavilionului naţional al României.

„Pavilion naţional al României are o suprafaţă de peste 320 metri pătraţi şi este organizat de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) şi Centrul Român de Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine, în cooperare cu patronatul de ramură (FEPA CM – Federaţia Patronală din Industria Construcţiilor de Maşini)”, potrivit unui comunicat emis miercuri de minister.

În cele trei standuri ale pavilionului naţional al României, expun 41 de societăţi româneşti care activează în domeniile: construcţii de maşini, subcontractare industrială, electronică şi electrotehnică, precum şi hidraulică şi aplicaţii conexe.

„Există un interes real din partea cercurilor de afaceri prezente la Hanovra, probat de numărul semnificativ de parteneri cu care firmele româneşti au demarat primele discuţii, atât în cadrul standurilor româneşti, cât şi printr-un marketing ofensiv practicat de delegaţii români în raportul cu potenţiali parteneri de afaceri”, se arată în comunicat.

În acest an, tema centrală la Târgului de la Hanovra este „eficienţa inteligentă”, idee fundamentală, urmărită de o buna perioadă de timp în cadrul expoziţiilor internaţionale organizate aici. Principalele subteme care au stat la baza organizării acestui târg internaţional sunt: automatizările, energia, transmisia energiei şi tehnologiile conexe, subcontractarea, tehnologia producţiei industriale şi cercetarea tehnologică şi industrială.

O altă conexiune a temei principale este reprezentată de „mobilitate”, cu aplicaţie directă în mobilitatea electrică şi soluţii „metropolitane”. O mare parte dintre expozanţi (peste 300 de firme, dintre care şi unele din România),  intenţionează să obţină contracte în domeniul infrastructurii şi soluţiilor urbane pentru marile metropole. Principalele domenii de interes din acest sector sunt: cererea crescută de utilităţi (energie electrică şi apă), transportul şi problemele de mobilitate, infrastructura construcţiilor.

„Experţii prezenţi la Hanovra şi autorităţile germane şi franceze participante la deschiderea oficială au subliniat că recentele evenimente catastrofice din Japonia impun o nouă abordare a unor probleme majore, cum ar fi: producerea energiei, cu deosebire cea nucleară, infrastructura locuinţelor, gestionarea dezastrelor naturale”, spun oficialii MECMA.

La ediţia din acest an a Hannover Messe participă peste 6500 de firme din 65 de ţări, suprafaţa expoziţională ocupând mai mult de 23 de hectare. Aproape 50% dintre participanţi reprezintă societăţi de primă mărime care activează în afara Germaniei. Cei mai mulţi expozanţi străini provind din R.P.Chineză, Italia, Franţa (care deţine în acest an la Hanovra statutul de ţară parteneră), Turcia şi Elveţia. La eveniment sunt anunţate peste 120 de delegaţii ministeriale oficiale, care vor vizita expoziţia.

Târgul internaţional din domeniul industrial Hannover Messe a fost inaugurat pe 3 aprilie, în cadrul unei ceremonii la care au participat cancelarul Germaniei, Angela Merkel, premierul francez Francois Fillon, Prim Ministrul landului Alsacia Superioară (Niedersachsen) David McAllister, ministrul federal pentru educaţie şi cercetare al Germaniei, prof.dr. Annette Schvan şi preşedintele BDI (Federaţia Industriilor din Germania), prof.dr.ing. Hans Peter Keitel.

Sursa: NewsIn