Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Petrescu (BCR): Piaţa bancară a devenit brusc competitivă, bancile luptă să-şi ia reciproc clienţii

A- A A+
Petrescu (BCR): Piaţa bancară a devenit brusc competitivă, bancile luptă să-şi ia reciproc clienţii

Piaţa bancară a devenit brusc foarte competitivă, iar băncile luptă acerb să-şi ia clienţii reciproc prin oferte mai bune, odată cu implementarea OUG 50 privind creditele populaţiei, a declarat marţi vicepreşedintele executiv al Băncii Comerciale Române, Oana Petrescu.

„Oricine vrea acum să se refinanţeze de la o altă bancă şi să beneficieze de nişte costuri mai mici poate să o facă. Piaţa bancară a devenit brusc foarte competitivă şi noi luptăm acerb să ne luăm clienţii unii altora şi să le facem oferte mai bune. Credem că mecanismele de piaţă şi mediul concurenţial care s-a creat sunt absolut suficiente pentru asigura inclusiv o reducere de costuri”, a declarat Oana Petrescu, vicepreşedinte executiv în cadrul BCR, responsabil pe segmentul de Retail Division & Private Banking.

Ea susţine că nu este nevoie de o intervenţie administrativă în ce priveşte costurile bancare, pentru că s-ar produce distorsiuni. „Noi ne dorim ca această ajustare să fie mecanismul logic firesc al funcţionării instrumentului economiei de piaţă şi al legislaţiei în vigoare”, a adăugat Petrescu.

Petrescu a mai spus că băncile ar trebui să fie consultate atunci când se fac iniţiative legislative.

OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, care a intrat în vigoare la 21 iunie, este rezultatul transpunerii în legislaţia românească a Directivei Europene 48/CE/2008.

Printre prevederile OUG 50 se numără limitarea comisionului de rambursare anticipată la 1%, dacă perioada de timp rămasă până la scadenţa finală este mai mare de un an, respectiv la 0,5% în cazul în care rambursarea anticipată are loc cu mai puţin de 1 an înainte de scadenţă, precum şi posibilitatea consumatorului de a renunţa la contract în termen de 14 zile calendaristice.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.ghidpitesti.ro

Related Posts with Thumbnails