Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Petrolul s-a scumpit din nou, atingând cea mai mare valoare din ultimii doi ani şi jumătate

A- A A+
Petrolul s-a scumpit din nou, atingând cea mai mare valoare din ultimii doi ani şi jumătate

Preţurile petrolului au atins un nou maxim pentru ultimii doi ani şi jumătate, pe fondul îngrijorării că tulburările din Libia s-ar putea transforma într-un război civil, notează, luni, BBC News.

Preţul petrolului „light crude” cu livrare în aprilie a crescut cu 2,02 dolari, ajungând la 106,44 dolari barilul, cea mai  mare valoare din septembrie 2008 până acum. Petrolul Brent a înregistrat o creştere a preţului de 1,53 dolari, atingând valoarea de 117,40 dolari pe baril, foarte aproape de maximul recent, de 119,79 dolari barilul.

În acelaşi timp, pieţele asiatice au fost afectate de temerile că preţurile la energie ar putea dăuna revenirii economiei mondiale, indicele Nikkei încheind ziua cu o scădere de 1,8%. Bursele din Hong Kong, Sydney şi Bombay au suferit şi ele scăderi, din cauza temerilor că situaţia din Libia ar putea provoca o creştere şi mai mare a preţurilor petrolului, comentează BBC News.

Washingtonul a anunţat că va lua în considerare folosirea rezervelor sale de petrol pentru a încerca o calmare a pieţei.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails