Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Piaţa românească de leasing va creşte cu aproximativ 15% în 2011, estimează BCR Leasing

A- A A+
Piaţa românească de leasing va creşte cu aproximativ 15% în 2011, estimează BCR Leasing

Piaţa românească de leasing va creşte cu aproximativ 15% în acest an, de la un nivel de 1,12 miliarde euro în 2010, în condiţiile în care vor demara unele proiecte de infrastructură, mediu, turism şi agricultură, a declarat pentru NewsIn directorul general al BCR Leasing, Bogdan Speteanu.

„Pentru 2011 avem opinii mai optimiste, prognozând o creştere de aproximativ 15% a pieţei de leasing susţinută de o creştere economică de până la 1,5-2%. Optimismul se bazează pe tendinţa pozitivă a exporturilor, pe posibilitatea demarării unor proiecte de infrastructură, mediu, turism şi agricultură, şi pe o mai bună absorbţie a fondurilor europene. Desigur sunt voci în piaţă mai rezervate care vorbesc de o menţinere a pieţei la nivelul anului 2010”, a menţionat Speteanu.

În ceea ce priveşte piaţa de leasing auto, şeful BCR Leasing estimează o îmbunătăţire a evoluţiei acesteia încă din prima parte a acestui an şi o creştere a valorii finanţărilor în 2011.

„Indiciile de redresare treptată a economiei, prognozele ceva mai optimiste cu privire la reluarea producţiei şi a investiţiilor în industrie, menţinerea performanţei în câteva sectoare (energie regenerabilă, sectorul medical privat, industria farma, telecomunicaţii, etc.) ne fac să sperăm că vom vedea rezultate ceva mai bune înainte de jumătatea acestui an. Fără a avansa procente, estimăm o creştere a valorii finanţărilor pe acest segment în 2011”, a mai spus Speteanu.

Directorul general al BCR Leasing a menţionat că achiziţiile de vehicule noi au fost afectate anul trecut de dimensiunea redusă a cererii, de creşterea TVA şi de preferinţele consumatorilor pentru vehiculele second-hand, al căror volum de înmatriculare a fost mai mult decât dublu faţă de cel al vehiculelor noi.

„Cu toate acestea, pe fondul creşterii exporturilor, în 2010 a crescut uşor şi volumul finanţărilor în leasing pentru vehicule de peste 3,5 tone – un prim semnal considerat pozitiv pe piaţa de leasing”, a mai spus Speteanu.

Piaţa românească de leasing a scăzut anul trecut cu 14%, ajungând la o valoare a bunurilor finanţate de 1,12 miliarde euro, în urma căderii afacerilor pe toate segmentele. Pe segmentul finanţărilor auto, afacerile au scăzut cu 12%, până la 712 milioane euro.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails