Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Piaţa serviciilor financiare ar putea creşte în 2011 cu 10%, la peste două miliarde lei

A- A A+
Piaţa serviciilor financiare ar putea creşte în 2011 cu 10%, la peste două miliarde lei

Piaţa serviciilor financiare ar putea creşte cu 10% în acest an, la peste două miliarde lei, faţă de 2010, în acest segment activând peste 8.400 de firme, potrivit estimărilor companiei de profil Finexpert.

„Criza economică din ultimii ani a influenţat piaţa serviciilor de consultanţă financiară într-un mod neunitar. Cea mai importantă evoluţie se observă în domeniul taxelor, unde asistenţa de profil s-a dezvoltat în cele mai diverse forme. Marilor companii, care încă ocupă o cotă foarte mare din piaţa de consultanţă financiară, li s-au alăturat tot mai multe firme specializate în domeniu. În momentul de faţă ne aflăm într-o piaţă foarte fragmentată, cu foarte mulţi jucători, dar puţine opţiuni reale de furnizori de servicii complete şi de calitate”, a declarat, joi, managing partner Finexpert, Manuela Furdui.

Piaţa de servicii financiare a consemnat în 2010 o majorare de 10%, comparativ cu anul 2009, când a fost de 1,8 miliarde lei.

„Cred că piaţa totală îşi va continua trendul crescător de 10% şi în 2011, dar în acelaşi timp firmele importante de profil cu acţionariat românesc vor avea un avans mai mare, de până la 15%, ca urmare a migrării unor clienţi de la mulţinaţionale şi de la marii jucători către companiile cu acţionariat românesc. (…)  Relansarea economiei româneşti va însemna şi creşterea semnificativă a investiţiilor străine în România şi a cererilor pentru servicii specializate în domeniul financiar, contabilitate, audit şi taxe”, a apreciat Furdui.

Piaţa de consultanţă financiară include serviciile de contabilitate, de taxe, de consultanţă de business şi obţinerea ajutoarelor de stat, de salarizare şi de audit.

La nivel naţional există 8.400 de firme de profil şi numai trei din zece firme româneşti cu activitate economică semnificativă au reuşit să atingă pragul cifrei de afaceri de două milioane euro în 2010. De asemenea, pe piaţa de profil din România activează patru lideri mondiali axaţi pe consultanţă financiară şi audit, la care se adaugă alte şapte filiale internaţionale, potrivit datelor Finexepert.

Compania Finexpert a avut în primele cinci luni ale acestui an o cifră de afaceri de 4,57 milioane lei, cu 34% mai mult faţă de perioada anterioară de referinţă din 2010, evoluţie susţinută de atragerea de noi clienţi. Cea mai importantă creştere a fost înregistrată pe segmentul ajutorului de stat, care a crescut cu 350%.

La nivelul acestui an, compania prognozează afaceri în avans cu 20%, la 10,5 milioane lei (2,5 milioane euro), după ce în 2010 a obţinut 8,7 milioane lei (2,1 milioane euro). Compania ţinteşte atingerea pragului de cinci milioane euro în următorii trei ani.

În 2011, Finexpert mizează pe un profit brut de 2,1 milioane lei (500.000 euro), în creştere cu 22% comparativ cu nivelul de 1,7 milioane lei (400.000 euro) raportat anul trecut.

„Ne dorim nu doar o creştere organică, ci şi prin fuziuni, afilieri, preluarea micilor cabinete şi deschiderea de birouri în marile oraşe din România. De altfel, ne aflăm în discuţii cu alte companii importante româneşti pentru a forma un grup specializat în acest domeniu”, a completat reprezentantul Finexpert.

Compania are 60 de angajaţi.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails