Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Pilonul II – Valoarea medie a unui cont a crescut cu 3,37% în februarie, la 893 lei

A- A A+
Pilonul II – Valoarea medie a unui cont a crescut cu 3,37% în februarie, la 893 lei

Valoarea medie a unui cont la nivelul sistemului de pensii private obligatorii (pilon II) era în februarie de 893,01 lei/participant, în creştere cu 3,37% faţă de luna anterioară şi cu 62,88% peste valoarea înregistrată în urmă cu un an, potrivit unui raport publicat marţi de CSSPP.

„Singurele fonduri de pensii administrate privat care au o cotă de piaţă în funcţie de activele nete mai mare decât cota de piaţă în funcţie de numărul de participanţi sunt ING şi Alico. Ca urmare, aceste două fonduri înregistrează şi cele mai mari valori medii ale conturilor participanţilor, de 1.100,41 lei (ING) şi 998,40 lei (Alico)”, se arată într-un raport publicat marţi de Comisia de supraveghere a Sistemului de pensii Private (CSSPP).

Potrivit arbitrului pensiilor private, la polul opus se află Eureko (689,16 lei) şi Vital, cu 686,82 lei, care înregistrează cele mai mici valori medii ale conturilor participanţilor.

Fondurile de pensii private obligatorii gestionau, la sfârşitul lunii februarie, active nete de 4,68 miliarde lei (1,1 miliarde euro), în creştere cu 4,02% faţă de luna anterioară.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails