Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Popa(BNR): O relaxare a politicii monetare nu este oportună

A- A A+
Popa(BNR): O relaxare a politicii monetare nu este oportună

O relaxare a politicii monetare nu este oportună, deoarece nu se poate prognoza impactul recoltei agricole pe inflaţie şi există în continuare posibilitatea altor riscuri provenite din mediul internaţional, a declarat luni viceguvernatorul BNR Cristian Popa.

”Acum nu este nevoie de o reducere, ar putea fi tentaţi unii analişti să spună că, având o inflaţie redusă, BNR ar trebui să relaxeze condiţiile monetare. (…) La fel cum am rezistat la o modificare a politicii monetare în creştere când puteam vorbi de un şoc indus de majorarea TVA, la fel rezistăm şi spunem clar că nu este oportună o relaxare”, a precizat Popa.

Acesta a adăugat că este mult prea devreme pentru a estima care va fi impactul ”ca magnitudine” al recoltei agricole, care se prefigurează ca fiind bună în acest an, pe inflaţie la finalul lui 2011 şi 2012.

”Trebuie să vedem. Nu ştim exact ce alte şocuri, în special provenite din mediul internaţional, se pot manifesta. Trebuie să fim foarte prudenţi aici”, a mai spus Popa.

Consiliul de administraţie al băncii centrale a decis miercuri să menţină rata dobânzii de politică monetară la 6,25% pe an, precum şi ratele rezervelor minime obligatorii la pasivele în lei şi valute.

Banca Centrală nu a mai modificat dobânda cheie din luna mai 2010.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails