Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Porsche Finance se aşteaptă ca piaţa de leasing auto să atingă nivelul din 2008 peste şase ani

A- A A+
Porsche Finance se aşteaptă ca piaţa de leasing auto să atingă nivelul din 2008 peste şase ani

Piaţa românească de leasing auto ar putea ajunge la nivelul din 2007/2008 peste câţiva ani, cel mai probabil în 2016/2017, iar anul acesta va fi unul de „creșteri treptate, dar sigure”, a declarat pentru NewsIn directorul general al Porsche Finance Group, Kurt Leitner.

Segmentul de leasing auto, principala afacere a companiilor de pe piaţă, a avansat cu doar 1% în 2008, până la 3,384 miliarde euro, faţă de 3,36 miliarde euro în 2007. În 2010, piaţa de leasing auto a scăzut cu 12%, la 712 milioane euro.

„Considerăm că anul 2011 va fi un an de creşteri treptate, dar sigure, iar acest lucru a început deja să se vadă. Cu toate acestea, deşi din punctul nostru de vedere piaţa va recupera teritoriul pierdut treptat, ne aşteptăm să atingem nivelul din 2007/2008 prin 2016/2017”, a menţionat Kurt Leitner.

Directorul general al Porsche Finance Group a mai spus că îmbunătăţirea situaţiei de pe piaţa locală de leasing este strâns corelată cu evoluţia pieţei auto şi, prin urmare, cu situaţia economică a României. „Astfel, un factor important care duce la o situaţie mai bună a pieţei de leasing auto este situaţia economică. Desigur, aceasta este corelată cu ofertele companiilor, alături de succesul programului REMAT”, a mai spus Kurt Leitner.

Totodată, şeful Porsche Finance Group crede că piaţa a atins minimul în 2010. „Anul acesta ne aşteptăm pentru prima dată la o creştere treptată şi la redresarea pieţei”, a precizat Kurt Leitner.

Porsche Finance Group este prezent pe piaţa românească din 1999 şi include cinci companii: Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility şi Porsche Asigurări.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails