Poşta Română a avut în primul trimestru pierderi de 14 milioane lei


Compania Poşta Română, aflată sub autoritatea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a înregistrat în primul trimestru al acestui an pierderi de 14 milioane lei,cu peste 7% mai mari faţă de pierderile de 13 mil. lei din primul trimestru din 2009, potrivit datelor transmise NewsIn.

„Deşi spre sfârşitul anului 2009 o serie de contracte de prestări de servicii au fost denunţate, iar altele au fost renegociate obţinându-se condiţii mai avantajoase pentru companie, aceste acţiuni au încetinit ritmul de creştere a cheltuielilor totale, fără să reducă pierderea înregistrată, în condiţiile în care cifra de afaceri a rămas constantă”, potrivit datelor transmise de Poşta Română, la solicitarea Agenţiei NewsIn.

De asemenea, Poşta Română a avut în primul trimestru o cifră de afaceri de 358,3 milioane lei, asemănătoare celei din primul trimestru al anului trecut, care a fost de 357,8 milioane lei.

La nivelul anului trecut, compania a înregistrat pierderi de 181,5 milioane lei, după ce în 2008 avusese un profit net de 32.793 lei.

„În anul 2009, Compania Naţională Poşta Română a înregistrat pierdere, acest rezultat negativ fiind determinat de o serie de factori, unul dintre acestea fiind încheierea unor contracte de prestări serivicii în ultima parte a anului 2008 care au generat cheltuieli pe parcursul anului 2009”, spun reprezentanţii companiei.

Cifra de afaceri din 2009 a Poştei Române s-a ridicat la 1,43 miliarde lei, în creştere cu 2,5% faţă de afacerile realizate în 2008, de 1,4 miliarde lei.

Poşta Română are peste 36.000 angajaţi.

Poşta Română este operatorul naţional din domeniul serviciilor poştale având drept acţionar majoritar statul român, reprezentat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (75% din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (25% din pachetul de acţiuni).

Sursa: NewsIn