Presedintele Camerei de Comerț și Industrie a României a participat la Conferința „Economia argeșeană – provocari si oportunități”


Presedintele Camerei de Comerț și Industrie a României a participat la Conferința

„Economia argeșeană – provocari si oportunități”

 

 Pitesti, 7 octombrie 2015: Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a participat la Conferinta „Economia argeseana – provocari si oportunitati”, organizata, miercuri, 7 octombrie 2015, de catre Camera de Comert si Industrie Arges (CCIA).

Nivelul economic al judetului Arges a fost tema centrala a conferintei, cifra de afaceri a judetului inregistrand 9.99 mld. euro, la nivelul anului 2014, iar contributia la realizarea PIB–ului national fiind de aproximativ 3.88 mld. euro. Industria constructiilor de masini, industria energiei electrice si termice, industria chimica si petrochimica, a materialelor de constructii, agricultura si turismul sunt domeniile cele mai dezvoltate din judet, care plaseaza economia argeseana pe unul din primele locuri la nivel national.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, dl. Mihai Daraban a facut referire la dezvoltarea formarii si certificarii profesionale in sistem dual, unul dintre cele mai importante obiective ale Sistemului Cameral in vederea asigurarii unei resurse umane calificate la nivelul standardelor de exigenta solicitate de intreaga comunitate de afaceri a Romaniei. „CCIR si CCI Arges sunt in masura sa identifice si sa centralizeze nevoia de formare a companiilor reprezentative din judet si in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al judetului Arges pot contribui la fundamentarea planului de scolarizare pentru anul scolar 2016 – 2017, astfel incat sa asigure forta de munca calificata, la nivelul exigentelor angajatorilor” a declarat dl. Mihai Daraban.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie Arges, dl. George Caval, si-a exprimat si cu aceasta ocazie deschiderea catre sprijinirea mediului de afaceri argesean, obiectiv ce poate fi realizat, in opinia domniei sale, printr-o comunicare sustinuta cu oamenii de afaceri si prin organizarea de evenimente si intalniri B2B.

Informatii de background:

In judetul Arges sunt 32.475 de profesionisti activi, din care 21.138 persoane juridice si 11.337 persoane fizice, reprezentand 2,77% din profesionistii activi la nivel national (1.170.399 din care 766.641 persoane juridice si 403.758 persoane fizice, la data de 31 august 2015, conform site ONRC).

Numarul companiilor din Arges care au depus bilantul in anul 2015 este de 15.050, reprezentand 2,32% din numarul firmelor la nivel national care au depus bilantul.

Compania cea mai puternica din Arges este Dacia-Renault fiind cel mai mare exportator al Romaniei cu un numar de 14.063 de angajati pe platforma de la Mioveni, Automobile Dacia este cel mai mare angajator din judet.

 

Sursa:

Camera de Comert si Industrie a României

Biroul Comunicare cu Membri
Departamentul Relaţii cu Membri

CCIR Business Center, B-dul Octavian Goga nr. 2,
sector 3, Bucureşti, România
Tel.: 021 319 01 10
Fax: 021 319 01 50
www.ccir.ro