Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Preţul petrolului, în puternică tendinţă de creştere

A- A A+
Preţul petrolului, în puternică tendinţă de creştere

Preţul mediu al petrolului Brent va creşte în acest an la 123 dolari pe baril, faţă de 111 dolari pe baril anul trecut, evoluţie pozitivă pentru companiile petroliere din regiune cu activităţi semnificative de explorare şi producţie, precum OMV şi Petrom, potrivit analiştilor Erste Bank.

Analiştii Erste au arătat luni, într-o conferinţă online, că majorarea preţurilor petrolului va reprezenta un plus pentru companiile petroliere din Europa Centrală şi de Est cu activităţi semnificative pe segmentul upstream al pieţei (explorare şi producţie), precum OMV, Petrom, MOL (Ungaria) şi INA (Croaţia), însă va avea un impact negativ asupra activităţilor downstream – rafinare, distribuţie şi retail.

Preţul ţintă al Erste pentru acţiunile Petrom este de 0,5 lei, faţă de cotaţia actuală de 0,42 lei la bursa de la Bucureşti.

„Am preconizat deja o creştere a preţului petrolului în estimările pentru OMV şi Petrom, care însă vor fi crescute în următoarele evaluări. Companiile upstream vor obţine beneficii clare, în timp ce activităţile concentrate pe downstream şi retail vor fi sub presiune”, a declarat analistul Erste Thomas Unger, citat de www.mediafax.ro

Creşterea preţului ţintă al acţiunilor Petrom se datorează şi preţurilor mai mari ale petrolului, a adăugat el.

„Îmi place Petrom. Este una dintre acţiunile (din regiune – n.r.) pe care le recomandăm cel mai mult pentru investiţii. Preţul nostru ţintă este cu mult peste cotaţiile de tranzacţionare de anul trecut. Aş considera justificat un preţ mai mare decât anul trecut şi datorită cotaţiilor mai mari ale petrolului”, a spus analistul.

Related Posts with Thumbnails