Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Preţul petrolului scade din cauza întârzierii reconstrucţiei din Japonia şi a ştirilor din zona euro

A- A A+
Preţul petrolului scade din cauza întârzierii reconstrucţiei din Japonia şi a ştirilor din zona euro

Preţul petrolului a scăzut pentru a treia zi consecutiv la New York, pe fondul crizei nucleare şi a întârzierii reconstrucţiei din Japonia, precum şi ca urmare a reducerii contribuţiei ţărilor europene la fondul destinat ajutorării ţărilor din zona euro care au datorii, relatează Bloomberg.

Contractele futures indică un declin de 0,4%, iar titlurile japoneze scad ca urmare a blocării lanţului de aprovizionare cu materiale, cauzată de problemele de la centrala Fukushima. Pe de altă parte, rebelii libieni au recucerit, duminică, portul petrolier Ras Lanuf, în timp ce 12 oameni au murit în ciocnirile din Siria. Investitorii sunt foarte prudenţi atât timp cât reconstrucţia Japoniei este încetinită de problemele nucleare, iar ştirile din zona euro sunt mai importante chiar şi decât ştirile de genul celor din Libia, sunt de părere analiştii citaţi de Bloomberg.

Ţiţeiul cu livrare în mai a scăzut cu 40 de cenţi, la 105 dolari pe baril, la bursa din New York, iar petrolul Brent a scăzut cu 11 cenţi, la 115,48 dolari barilul.

Preţurile petrolului ar putea scădea în această săptămână, ca urmare a speculaţiilor că războiul civil din Libia nu va reduce nivelul aprovizionării din ţările vecine, potrivit unei analize Bloomberg.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails