Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Prima fabrică de transformatoare electrice din România ar putea fi inaugurată în septembrie

A- A A+
Prima fabrică de transformatoare electrice din România ar putea fi inaugurată în septembrie

În această toamnă, la Cluj ar putea intra în funcţiune prima fabrică din România de transformatoare electrice în ulei de tensiune medie. Investiţia, care aparţine grupului EnergoBit, se cifrează la 2,6 milioane euro. Construcţia fabricii din parcul industrial Tetarom I costă 1,5 milioane de euro.

„Diferenţa de un milion de euro reprezintă costul liniei de producţie. Fabrica de transformatoare în ulei va fi unică în ţara noastră, iar producţia o vom începe în august sau septembrie, pentru că am terminat de construit clădirea fabricii, începută în 2011. Pentru început, vom avea doar maxim 50 de angajaţi”, a declarat vicepreşedintele EnergoBit, Ştefan Gadola, citat de www.romanialibera.ro

Echiparea fabricii urma să se facă din atragerea de fonduri europene, însă cel mai probabil investiţia va fi suportată din bugetul EnergoBit, potrivit declaraţiei reprezentanţilor companiei.

Într-o conferinţă de presă susţinută de Forbes România, vicepreşedintele Ştefan Gadola a precizat că grupul de firme Energobit a fost ofertat şi compania s-ar putea vinde în curând. Acesta nu a putut furniza detalii suplimentare, justificând că există un contract de confidenţialitate în acest sens. Deocamdată compania nu a confirmat oficial informaţia privind o posibilă tranzacţie de vânzare.

Grupul EnergoBit înglobează 16 firme şi are o valoare de peste 120 milioane de euro. Principalii acţionari sunt: Peter Pal, Arpad Paszkany, Ştefan Gadola şi Ioan Socea.

Related Posts with Thumbnails