Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Profitul brut al ING Bank România a crescut cu 8% în primele şase luni, la 65 milioane lei

A- A A+
Profitul brut al ING Bank România a crescut cu 8% în primele şase luni, la 65 milioane lei

ING Bank România a înregistrat în primele şase luni din acest an un profit brut de 65 milioane lei, în creştere cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit rezultatelor neauditate publicate duminică de bancă.

„Rezultatul a fost marcat de reducerea costului cu provizioanele de risc, pe fondul îmbunătăţirii profilului de risc a portofoliului de credite, şi de creşterea veniturilor din operaţiunile cu clienţii”, se arată în comunicat.

Portofoliul de credite a crescut cu 7%, ajungând la 8,14 miliarde lei, în principal datorită creşterii cu 11% a împrumuturilor acordate persoanelor fizice, iar economiile şi depozitele au înregistrat, de asemenea, o creştere de 2%, ajungând la 9,245 miliarde lei.

Activele totale au crescut la 12,442 miliarde lei, cu 6% mai mult decât în primul semestru al anului trecut, potrivit rezultatelor prezentate.

ING Bank oferă o gamă completă de servicii financiare şi are în prezent 209 unităţi bancare pentru companii şi persoane fizice. ING Bank este prezentă în România din 1994.

ING România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză care oferă servicii bancare, de asigurări şi de management al activelor unui număr de peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails