Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Profitul net al Albalact a scăzut în primul semestru cu 6%, la 2,26 milioane lei

A- A A+
Profitul net al Albalact a scăzut în primul semestru cu 6%, la 2,26 milioane lei

Producătorul de lapte şi produse lactate Albalact a raportat pentru primul semestru un profit net de 2.263.859 lei, cu 6% mai mic decât cel din perioada similară a anului trecut,”în contextul unor eforturi de piaţă determinate de diminuarea puterii de cumpărare a consumatorului”, a anunţat compania.

De asemenea, pentru primul semestru al acestui an, Albalact a înregistrat o cifră de afaceri de 165.869.656 lei, cu 32,6% mai mare decât cifra de afaceri înregistrată în prima parte a anului trecut, de 125.070.971 lei, potrivit datelor transmise joi de Albalact.

Şi veniturile totale ale companiei, înregistrate în prima jumătate a acestui an, sunt cu 46,4% mai mari faţă de veniturile totale raportate în aceeaşi perioadă a anului trecut, acestea crescând de la 131.960.540 lei în semestrul I 2010, la 193.196.980 lei în primele şase luni din 2011.

“Nu putem spune că piaţa a cunoscut o îmbunătăţire importantă în ceea ce priveşte consumul şi puterea de cumpărare, criza se menţine. În cursul acestui an vom finaliza investiţii importante la fabrica din Oiejdea pentru extinderea capacităţii de producţie şi vizam acelaşi lucru la fabrica Rarăul din Câmpulung Moldovenesc. Lucram în continuare şi la dezvoltarea portofoliului de produse. Dacă puterea de cumpărare continuă să scadă, ne vom gândi să ajustăm creşterea, ca să menţinem profitabilitatea”, a declarat preşedintele şi directorul general al Albalact, Raul Ciurtin.

Albalacteste al treilea producător de lactate din România, având o tradiţie de 38 de ani pe piaţa românească a lactatelor. Albalact deţine brandurile Zuzu şi Fulga, Zuzu ocupă primul loc pe piaţa laptelui pasteurizat cu 30% cotă de piaţă în volum, iar Fulga este numărul 2 pe piaţa laptelui UHT cu 17% cotă de piaţă în volum. Albalact produce în prezent peste 60 de sortimente de lactate, produse proaspete pasteurizate şi UHT, sub mărcile Fulga, Zuzu, De Albalact şi Rarăul.

Compania Albalact – Alba Iulia a fost înfiinţată în anul 1971 şi transformată în societate comercială pe acţiuni în 1990, Albalact a fost privatizată în 1999. Compania Albalact are peste 500 de angajaţi şi peste 6.000 de acţionari şi este listata la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucureşti. Din 2009, Albalact deţine 95,67% din pachetul de acţiuni al societăţii Rarăul Câmpulung Moldovenesc.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails