Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Profitul net al Bank of Cyprus în România a scăzut cu 30% în primul trimestru, la 2,1 milioane euro

A- A A+
Profitul net al Bank of Cyprus în România a scăzut cu 30% în primul trimestru, la 2,1 milioane euro

Profitul după impozitare obţinut de Bank of Cyprus din afacerile în România era de 2,1 milioane euro în primul trimestru al acestui an, în scădere cu 30% faţă de primele trei luni din 2010, arată raportul publicat luni de banca-mamă.

În primul trimestru al anului trecut, profitul net al băncii a fost de 3 milioane euro.

Banca a obţinut un profit înainte de provizioane de 4,7 milioane euro, în uşoară creştere faţă de cel înregistrat în primul trimestru al anului trecut, de 4,6 milioane euro.

De asemenea, volumul creditelor acordate de Bank of Cyprus în România era de 643 milioane euro la 31 martie 2011, în creştere cu 3% faţă de 31 decembrie 2010, arată datele prezentate luni de banca-mamă. Faţă de 31 martie 2010, portofoliul de credite acordate a scăzut cu 3,1%.

Totodată, veniturile nete din dobânzi au urcat uşor la 6,6 milioane euro în primul trimestru al acestui an, de la un nivel de 6,5 milioane euro în acelaşi interval al anului trecut.

Depozitele atrase în România până la sfârşitul primului trimestru erau de 186 milioane euro, în creştere cu 37% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut când depozitele atrase erau de 136 milioane euro.

Bank of Cyprus este prezentă în România prin sucursala sa bancară – Bank of Cyprus Romania -, prin Cyprus Leasing Romania IFN şi prin Otherland Properties Dorobanţi.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails