Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Profitul net al Enel Green Power a crescut anul trecut cu peste 8%, la 452 milioane euro

A- A A+
Profitul net al Enel Green Power a crescut anul trecut cu peste 8%, la 452 milioane euro

Compania Enel Green Power, din cadrul Grupului italian Enel, a realizat anul trecut un profit net de 452 milioane euro, în creştere cu 8,1% faţă de rezultatul din 2009, de 418 milioane euro, potrivit rezultatelor publicate miercuri seara de companie.

De asemenea, veniturile Enel Green Power s-au ridicat anul trecut la 2,271 miliarde euro, fiind cu 19,8% mai mari faţă de cele din 2009, de 1,895 miliarde euro. Datorie financiară netă a companiei a fost de 3,09 miliarde euro, în scădere cu 42,2% faţă de datoria financiară netă de la nivelul lui 2009, de 5,34 miliarde euro.

„Lucrurile decurg conform planului de dezvoltare anunţat în momentul listării companiei şi am pus bazele unei creşteri semnificative în 2011”, a declarat directorul general executiv al Enel Green Power, Francesco Starace.

Acesta a precizat totodată că obiectivele Enel Green Power se vor baza în continuare pe diversificarea geografică extinsă şi pe un mix echilibrat de tehnologie de generare.

Enel Green Power este compania Grupului Enel dedicată dezvoltării şi operării de centrale care generează energie din surse regenerabile la nivel internaţional, fiind prezentă în Europa şi America. Compania generează 21 miliarde KWh de electricitate din surse de energie hidro, solară, eoliană, geotermică şi din biomasă. Capacitatea instalată a companiei depăşeşte 5.700 MW, fiind produsă de peste 600 de centrale operaţionale în întreaga lume.

În România, Enel Green Power a inaugurat în decembrie anul trecut primul său parc eolian din România, la Agighiol, de 34 MW. Capacitatea eoliană instalată a companiei în România a ajuns în prezent la un total de 64 MW, incluzând cel de-al doilea său parc eolian pus recent în funcţiune de 30 MW, Sălbatica I, lângă Tulcea (în nordul Dobrogei).

Grupul Enel este prezent în România din 2005, fiind cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice, cu 5.000 angajaţi şi o reţea de 93.000 kilometri, deservind circa 2,6 milioane de clienţi.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails