Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Proiectul bugetului de stat este aproape finalizat, partea de cofinanţare este componentă majoră

A- A A+
Proiectul bugetului de stat este aproape finalizat, partea de cofinanţare este componentă majoră

Proiectul bugetului este aproape finalizat, iar partea de cofinanţare reprezintă o componentă importantă în cadrul acestuia, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, precizând însă că se mai poartă încă discuţii între Ministerul de Finanţe şi celelalte ministere.

„Proiectul bugetului este aproape gata, dar încă se mai poartă discuţii între Ministerul de Finanţe şi celelalte ministere iar partea de cofinanţare reprezintă o componentă majoră a bugetului de stat”, a precizat miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, purtătorul de cuvânt Ioana Muntean.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Finanţelor Publice (MFP) Gheorghe Gherghina preciza marţi că în şedinţa de Guvern de miercuri se va face o primă lectură aproiectul de buget pentru anul 2011.

„Mâine (miercuri, n.r.) va fi discutat la Guvern proiectul de buget pentru anul 2011, într-o primă lectură”, a declarat Gherghina. El a precizat că bugetul va avea la bază indicatorii macroeconomici din Strategia Fiscală.

În ceea ce priveşte rectificarea de buget pentru anul acesta, Gherghina a spus, că în prezent, se fac analize şi că acestea vor fi stabilite ulterior. „Facem analize şi la momentul respectiv vă vom spune. Toate ministerele au nevoie de suplimentări”, a precizat Gherghina.

Conform scenariului macroeconomic aflat la baza Strategiei Fiscale, PIB real, după o contracţie de 1,9% în 2010, este proiectat să aibă o creştere de 1,5% în 2011. Totodată, este avansat un ritm anual de creştere cu 5,9% al câştigului salarial mediu brut pe total economie în 2011

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.bloombiz.ro

Related Posts with Thumbnails