Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

PwC: Colaborarea jucătorilor din industrie este vitală pentru succesul vehiculelor electrice

A- A A+
PwC: Colaborarea jucătorilor din industrie este vitală pentru succesul vehiculelor electrice

Colaborarea jucătorilor din sectoarele auto, tehnologic, utilităţilor, energetic, precum şi guvernamental este esenţială pentru introducerea pe piaţă a vehiculelor electrice, arată un studiu al companiei de consultanţă PwC.

„În timp ce producătorii auto continuă să introducă vehicule electrice pe piaţă, guvernele, autorităţile locale şi societăţile de utilităţi, se află în postura de a construi infrastructura necesară pentru a susţine aceste vehicule şi a permite dezvoltarea consumului de masă”, potrivit raportului „Charging Forward: Electric Vehicle Survey”, realizat de PwC.

Compania de consultanţă a intervievat peste 200 de directori executivi ce provin din numeroase industrii, inclusiv industria auto, sectorul tehnologic, sectorul utilităţilor, energetic şi guvernamental.

Aproximativ o treime (33,8%) dintre respondenţi a considerat că primul obstacol ce împiedică dezvoltarea pe scară largă a vehiculelor electrice este lipsa de investiţii în modernizarea reţelei electrice. În plus, pentru 31,1% dintre cei intervievaţi, lipsa de capacitate energetică din timpul orelor de vârf este de asemenea îngrijorătoare.

„Finanţarea dezvoltării unei infrastructuri moderne ce poate sprijini vehiculele electrice rămâne un obiect de dezacord între participanţii din industrie”, a declarat liderul Grupului de Servicii pentru Industria Auto din cadrul PwC România, Ionuţ Simion.

Aducerea la acelaşi nivel a costurilor unui vehicul cu motor electric comparativ cu cel al unui motor cu combustie internă rămâne o provocare majoră în adoptarea pe scară largă a vehiculelor electrice. Aproape jumătate dintre respondenţi  (46%), au indicat reducerea de costuri pe termen lung drept principalul motiv pentru care consumatorii ar fi dispuşi să plătească un preţ mai mare pentru un vehicul electric.

Totodată, aproape 69% dintre respondenţi consideră că vehiculele hibrid şi cele hibrid care pot fi alimentate electric sunt, per ansamblu, cele mai atrăgătoare pentru consumatori.

Raportul prognozează că producţia de vehicule electrice şi hibrid va atinge aproximativ nouă milioane de unităţi până în anul 2020, reprezentând aproape 9% din cota de piaţă globală. Din aceasta, aproximativ o treime, sau trei milioane de unităţi, vor fi vehicule ce pot fi conectate la reţeaua electrică sau vehicule electrice simple.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails