Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

PwC: România va contribui cu 22 mld. dolari la sectorul construcţiilor în următorii 10 ani

A- A A+
PwC: România va contribui cu 22 mld. dolari la sectorul construcţiilor în următorii 10 ani

În următorii 10 ani, România va contribui cu 22 de miliarde de dolari la creşterea sectorului construcţiilor la nivel global, a patra cea mai mare contribuţie din Europa Centrală şi de Est, potrivit unui studiu al PwC.

România va contribui cu 22 de miliarde de dolari americani la creşterea sectorului construcţiilor în următorii 10 ani, a patra cea mai mare contribuţie din Europa Centrală şi de Est, după cea a Rusiei, 117 miliarde de dolari americani, Turciei – 81 de miliarde de dolari şi Poloniei – 51 de miliarde de dolari, însă va avea o contribuţie mai mare la creşterea globală decât cea a Cehiei, 13 miliarde dolari, Bulgariei, 8 miliarde, a Ucrainei, 7 miliarde sau a Ungariei, 5 miliarde dolari.

Creşterea sectorului construcţiilor va fi mai rapidă decât creşterea PIB la nivel global în următorii 10 ani, se mai arată în studiul PwC.

Europa Centrală şi de Est va fi a doua cea mai dinamică piaţă emergentă pentru sectorul construcţiilor în perioada 2010-2015, având o rată anuală de creştere de 7,9%, întrecută doar de Asia de Est, cu 8,3%. Creşterea economiilor importante din Asia, precum şi revirimentul pieţei americane vor constitui factorii principali ai creşterii în sectorul construcţiilor la nivel global, potrivit studiului.

Sectorul construcţiilor la nivel global va creşte cu 67% în următorul deceniu, de la o valoare de 7.200 de miliarde de dolari americani în prezent, la 12.000 de miliarde de dolari în 2020.

„Sectorul construcţiilor nu a înregistrat niciodată o astfel de creştere rapidă, peste ritmul de creştere al Produsului Intern Brut global, creştere alimentată de superputerile economice emergente precum China şi India, dar şi de revirimentul construcţiilor pe piaţa americană”, a declarat Graham Robinson, Director, Global Construction Perspectives, unul dintre autorii raportului.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails