Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Radiocom a realizat un profit net de circa 30 mil. lei în primul semestru, după pierderile din 2010

A- A A+
Radiocom a realizat un profit net de circa 30 mil. lei în primul semestru, după pierderile din 2010

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (Radiocom), controlată de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a realizat în primul semestru al acestui an un profit net de 29,43 milioane lei, comparativ cu pierderile înregistrate în primele şase luni din 2010, de 97,71 milioane lei.

„Impactul pozitiv în rezultatele din semestrul I din 2011 se datorează, în principal, planului de măsuri şi acţiuni concrete de optimizare a costurilor prin reducerea ponderilor mari din structura de cheltuieli a companiei, printre acestea numărându-se cheltuielile legate de personal, cheltuieli legate de deplasări şi reducerea sporurilor angajaţilor”, potrivit datelor transmise de Radiocom, la solicitarea NewsIn.

Reprezentanţii companiei spun că o altă cauză care a determinat acest trend pozitiv favorabil în anul 2011 a fost diferenţa de curs valutar.

De asemenea, Radiocom a înregistrat o cifră de afaceri de 165.008.804 lei în primul semestru al anului 2011, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2010, când compania a avut o cifră de afaceri de 169.151.329 lei.

„Această diferenţă se datorează, în special politicii şi măsurilor de fidelizare şi securizare a clienţilor mari ai Radiocom, ca urmare a acordării unor discount-uri de loializare aplicate contractelor încheiate încă din 2008-2009 şi ajunse la termen, măsurilor de retenţie pentru clienţii ofertaţi de alţi competitori din piaţa telecom, printr-o politică tarifară agresivă, precum şi finalizării unor contracte comerciale privind furnizarea de servicii aflate la sfârşitul ciclului de viaţă (de exemplu, linii închiriate) şi care au fost înlocuite cu servicii alternative (transport de date pe fibră optică), la preţuri mult mai avantajoase pentru clienţi”, spun reprezentanţii Radiocom.

Totodată, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii şi-a crescut veniturile pe următoarele linii de business: soluţii radio de tip VPN (reţele private virtuale), servicii de colocare (închiriere spaţii tehnice şi antene) oferite clienţilor pe infrastructura proprie şi servicii de tip 2P (double play), Internet şi telefonie IP, pe tehnologie WiMAX, potrivit datelor societăţii.

De asemenea, numărul de conturi de clienţi existenţi, în prezent, în portofoliul Radiocom, a crescut cu 40%, în raport cu aceeaşi perioadă a anului anterior.

De asemenea, Radiocom estimează pentru acest an un profit net de 249.720 lei, după pierderile de 40,35 milioane lei din 2010. Societatea Naţională de Radiocomunicaţii şi-a bugetat pentru acest an venituri totale de 397,21 milioane lei, mai mici cu 12% faţă de veniturile înregistrate anul trecut, de 451,39 milioane lei.

În prezent, societatea are circa 1.900 de angajaţi.

Radiocom este unul dintre principalii furnizori de reţele şi servicii de comunicaţii electronice din România, fiind în coordonarea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI).

Printre cei mai importanţi clienţi ai companiei se numără Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune, Vodafone România, Orange România, Telemobil, GTS România, BCR Asigurări, Transfond, Rompetrol, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Ministerul Apărării Naţionale, Serviciul Român de Informaţii, Antena 1, Pro TV, Prima TV, Realitatea TV.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails