Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Raiffeisen Bank România ar putea acorda dividende la un nivel asemănător cu cel de anul trecut

A- A A+
Raiffeisen Bank România ar putea acorda dividende la un nivel asemănător cu cel de anul trecut

Raiffeisen Bank România ar putea acorda dividende la un nivel asemănător cu cel de anul trecut, restul profitului urmând să fie capitalizat, a declarat marţi preşedintele şi directorul general al Raiffesen Bank, Steven van Groningen.

„Aceasta este decizia acţionarilor dacă se va capitaliza profitul, dar mă aştept să ceară un dividend asemănător cu cel de anul trecut, iar aceasta înseamnă că o mare parte a profitului va fi capitalizat”, a spus Steven van Groningen.

Şeful Raiffeisen a declarat că deciza de a capitaliza profitul nu face parte din acordul convenit cu principalele bănci din România de a-şi menţine expunerea pe ţara noastră, pentru că banca este bine capitalizată.

Acţionarii Raiffesen Bank au aprobat anul trecut distribuirea de dividende în sumă de 143,55 milioane lei, din profitul contabil de 288,51 milioane lei, precum şi constituirea unei rezerve legale în sumă de 16,38 milioane lei prin aplicarea unei cote de 5% asupra profitului contabil înainte de determinarea impozitului pe profit. Tototodată, acţionarii au decis reportarea profitului nerepartizat în sumă de 128,29 milioane lei.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails