Raport monitorizare presă: 07 07 2022, ora 10.00


Raport monitorizare presă: 07 07 2022, ora 10.00

CCI BRASOV

Mytex.ro: BRAȘOV. Eveniment inedit la Aeroport / Se anunță un show aviatic și unul pirotehnic

CCI IASI

Telem.ro: Iașul, căutat de companiile străine

CCI TIMIS

Pressalert.ro: CCIA Timiş poate elibera avize de existenţă a cazului de forţă majoră

deBanat.ro : CCIA Timiș avizează existența cazurilor de forță majoră

GazetadinVest .ro; CCIA Timiș avizează existența cazurilor de forță majoră

OpiniaTimisoarei.ro : CCIA Timis avizeaza existenta cazurilor de forta majora

Ziuadevest.ro: Cele cinci crame premiate la Vârșeț în Serbia au primit medialiile, miercuri, la Timișoara

Ziuadevest.ro: CCIA Timișoara – misiune în Sicilia Italia

Banatulazi.ro: CCIA Timiș avizează existența cazurilor de forță majoră și în cazurile de secetă

AmCham

Pontulverde.ro: Alexandrion Group susţine mai multe evenimente care marchează Ziua Independenţei SUA

Elennaq.com: Alexandrion Group susţine mai multe evenimente care marchează Ziua Independenţei SUA

Cotidianul.eu: Alexandrion Group susţine mai multe evenimente care marchează Ziua Independenţei SUA

CafeneauaSportiva.ro: Alexandrion Group susţine mai multe evenimente care marchează Ziua Independenţei SUA

Tot c eea c e e ste .ro: Alexandrion Group susţine mai multe evenimente care marchează Ziua Independenţei SUA

Comunicatebusiness.ro: Alexandrion Group susţine mai multe evenimente care marchează Ziua Independenţei SUA

SportProfit.ro: Alexandrion Group susţine mai multe evenimente care marchează Ziua Independenţei SUA

SuperProfit.ro: Alexandrion Group susţine mai multe evenimente care marchează Ziua Independenţei SUA

Cronicaromana.eu: Alexandrion Group susţine mai multe evenimente care marchează Ziua Independenţei SUA

BusinessReport .ro: Alexandrion Group susţine mai multe evenimente care marchează Ziua Independenţei SUA

TheTrends .ro: Alexandrion sustine mai multe evenimente care marcheaza Ziua Independentei SUA

Camera de Comerț Româno-Germană

Clubantreprenor.ro: AHK România lansează Carta Albă a energiei

AGRICULTURĂ

Zf.ro:

Doi antreprenori investesc 2,2 mil. euro într-o fermă de vite Black Angus în Satu Mare

Agricultura

Gianny Berinde şi Marius Martocsan investesc prin compania Greenwood Energy peste 2,2 milioane de euro plus TVA într-o fermă de vite de rasă Black Angus, peste 90% din valoarea proiectului fără TVA reprezentând fonduri europene.

9h

Zf.ro:

ZF Investiţi în România! Compania Abund Berry vrea să investească peste 20 mil. euro într-o seră de şapte hectare şi o hală, pentru a produce fructe de pădure în Gorj pe toată durata anului

Agricultura

Compania Abund Berry din judeţul Gorj are în plan o investiţie de peste 20 mil. euro pen­tru o seră de şapte hectare şi o hală de 2.000 mp, prin intermediul cărora vrea să pro­du­că afine, zmeură şi căpşuni pe toată durata anului, a explicat Ionel Burtea, fondator Abund Berry, în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

9h

Profit.ro:

PROFIT NEWS TV Ministrul Mediului: În România, cu apa e nepăsare, gazonul, castraveții, morcovii, roșiile – udate excesiv. La mine, gazonul este uscat, nu l-am udat cu apă de la robinet

Agricultura

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a declarat, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre apelul privind folosirea cu responsabilitate a apei potabile, pe fondul secetei din ultima perioadă sunt zone unde pompele de apă pompează de două sau de trei ori mai multă apă, pentru a satisface nevoia de a uda grădina, gazonul, castraveți, morcoviii, roșii. El a afirmat că o astfel de atitudine ”de

12h

Profit.ro:

VIDEO Dragoș Pătraru: Sunt foarte mulți agricultori cu daună totală, doar că despre subiectul ăsta nu prea se discută, deocamdată

Agricultura

„Despre agricultura vreau să vorbesc, pierdere pe linie. S-a calculat că recolta de anul ăsta va ajunge, în medie, cam pe la 45-50% față de cea de anul trecut. Sunt și foarte mulți agricultori cu daună totală, doar că despre subiectul ăsta nu prea se discută, deocamdată. Puțină răbdare, ne concentrăm deocamdată pe carburanți și pe codul fiscal”, spune Dragoș Pătraru la Prima TV.

13h

Bursa.ro:

Seceta a ajuns pe masa Guvernului

Agricultura

* Ministrul Mediului: ‘70% din teritoriul ţării – afectat de diverse faze ale secetei pedologice’ Criza apei a ajuns şi la Palatul Victoria, direct pe masa Guvenului. Problema este serioasă şi impune măsuri grabnice în vederea rezolvării.

9h

Jurnalul.ro:

Petre Daea, propus de PSD să preia funcția de ministru al Agriculturii

Agricultura

Petre Daea este propus de PSD să preia funcția de ministru al Agriculturii. Propunerea a fost votată cu unanimitate de voturi de membrii conducerii PSD.

17h

Jurnalul.ro:

Daea, despre lipsa irigațiilor din PNRR: Nu e posibil să ai o Europă verde cu o Românie uscată

Agricultura

Nu e posibil să ai o Europă verde cu o Românie uscată, a declarat miercuri Petre Daea, propunerea PSD pentru Ministerul Agriculturii, răspunzând unei întrebări referitoare la lipsa irigațiilor în PNRR.

17h

Digi24.ro:

500+

Daea, propus la Ministerul Agriculturii, contrazice apelul făcut de Guvern împotriva risipei de apă: „Planta nu poate trăi fără apă”

Agricultura

Ministrul propus de PSD la Agricultură, Petre Daea, contrazice apelul făcut de autoritățile statului către populație de a nu face risipă de apă, precum udatul grădinilor. Acesta spune că „eu nu fac asta și să fie bine înțeles”. „Planta nu poate trăi fără apă. Este factorul vital”, a adăugat fostul ministru al acestui portofoliu.

16h

Zf.ro:

1K

Este oficial: Petre Daea revine pentru a treia oară la conducerea Ministerului Agriculturii: „În agricultură toate proiectele sunt importante, dar unul este vital: irigaţiile. Mă voi ocupa din prima oră a activităţii mele de irigaţii”

Agricultura

[no content]

17h

FinancialIntelligence.ro:

Daea nu recomandă fermierilor raţionalizarea apei: Cu hrana nu-i de joacă!

Agricultura

Ministrul nominalizat al Agriculturii, Petre Daea, a declarat miercuri că nu recomandă micilor fermieri raţionalizarea apei, argumentând că […] The post appeared first on Financial Intelligence .

15h

Bursa.ro:

Petre Daea nu recomandă fermierilor raţionalizarea apei

Agricultura

Ministrul nominalizat al Agriculturii, Petre Daea, a declarat astăzi că nu recomandă micilor fermieri raţionalizarea apei, argumentând că ‘cu hrana nu-i de joacă’.

15h

Bursa.ro:

IONUT STROE: ‘Ar fi o posibilitate să demarăm un dialog cu Comisia, pentru finanţarea irigaţiilor prin PNRR’

Agricultura

Purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal (PNL), Ionuţ Stroe, afirmă că, dincolo de planurile pe termen lung, România are nevoie de un plan pe termen scurt în ceea ce priveşte agricultura, el avansând ideea unui dialog cu Comisia Europeană privind alocarea de fonduri pentru agricultură prin PNRR.

15h

Bursa.ro:

PETRE DAEA: ‘În sistemele de irigaţii culturile sunt bune, plantele nu suferă, vegetaţia e normală’

Agricultura

Seceta pedologică nu este acelaşi lucru cu seceta din agricultură, ultima incluzând mai mulţi factori, a precizat Petre Daea, politicianul desemnat de PSD pentru a prelua portofoliul de la Ministerul Agriculturii, rămas vacant după ce Adrian Chesnoiu a demisionat în urma punerii sale sub urmărire penală de către Direcţia Naţională Anticorupţie.

16h

Adevarul.ro:

24

România, lider incontestabil la exportul de porumb. Cum arată situaţia pentru grâu şi orz

Agricultura

Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene în sezonul 2021/22, care s-a încheiat la data de 30 iunie, au urcat cu 6,8%, până la 27,47 milioane tone, de la 25,71 milioane tone în sezonul 2020/21, arată datele publicate de Comisia Europeană, transmite Reuters.

ENERGIE

Zf.ro:

Electrica vrea să cumpere un proiect fotovoltaic în Vrancea pentru 600.000 de euro

Energie

Distribuitorul şi furnizorul de energie Electrica (EL) a anunţat acţionarii şi investitorii că pe 6 iulie 2022 a semnat cu Vlad-Mihai Ungureanu şi cu Tudor-Nicolae Ungureanu un contract de vânzare-cumpărare de părţi sociale într-o companie de proiect care are ca obiect principal de activitate producţia de energie din surse fotovoltaice.

9h

Profit.ro:

GRAFIC Prețul gazului pe BRM s-a dublat în ultima lună, fiind de 5 ori mai mare decât cel impus producătorilor autohtoni pentru alimentarea consumatorilor casnici

Energie

Prețurile spot ale gazelor de pe Bursa Română de Mărfuri (BRM) s-au dublat în ultima lună ca urmare a temerilor privind reducerea alimentării cu gaz din diferite surse a statelor UE, dublate de o cursă contra-cronometru de umplere a depozitelor europene în vederea acoperirii consumului din această iarnă.

2h

Profit.ro:

Rafinăriile din România pot rămâne fără țiței kazah, principala alternativă la cel rusesc. Șicane între Moscova și Nur-Sultan

Energie

UE nu a interzis importul de țiței încărcat în Rusia, dar care provine din state terțe, cum e cazul celui kazah. Profit.ro avertiza însă la începutul lunii iunie că este posibil ca Rusia să răspundă la sancțiunile europene prin închiderea terminalelor de la Novorosisk, în special al celui CPC prin care este exportat și gazul kazah. Deja, așa cum a anunțat Profit.ro, presa rusă a acuzat Rompetrol,

3h

Economica.net:

Electrica preia în totalitate proiectul parcului fotovoltaic „Vulturu”, din Vrancea

Energie

Electrica își informează acționarii și investitorii BVB că, pe data de 6 iulie 2022, a semnat, în calitate de cumpărător, cu Vlad-Mihai Ungureanu și Tudor-Nicolae Ungureanu, în calitate de vânzători, un contract de vânzare-cumpărare de părți sociale într-o companie de proiect care are ca obiect principal de activitate producția de energie din surse fotovoltaice. Contractul privește achiziția a 10

13h

Economica.net:

200+

Temerile privind o posibilă recesiune trimit prețul petrolului Brent, de referință în Europa, sub 100 de dolari pe baril

Energie

În jurul orei 14:25 GMT, un baril de ţiţei Brent din Marea Nordului era cotat la 99,39 dolari, cu 3,30% mai puţin decât preţul înregistrat la închiderea şedinţei de marţi, în timp ce cotaţia barilului de ţiţei american WTI era în scădere cu 3,32% până la 96,12 dolari. Marţi, ambele referinţe au înregistrat cele mai puternice scăderi zilnice înregistrate după luna martie. „Preţul ţiţeiului Brent a

14h

Economedia.ro:

Barilul de țiței Brent a scăzut sub 100 de dolari pentru prima dată din aprilie

Energie

Cotaţia barilului de ţiţei Brent, referinţa pentru piaţa petrolului din Europa, s-a prăbușit miercuri sub 100 de dolari pentru prima dată din aprilie, pe măsură ce îngrijorările legate de o recesiune iminentă s-au intensificat, scrie Financial Times. Referința internațională a petrolului a scăzut cu până la 3,5%, la 99,15 dolari pe baril. Marți, țițeiul Brent a scăzut cu peste 9%, în condițiile î

14h

Adevarul.ro:

Preţurile petrolului continuă să scadă: Barilul de ţiţei Brent coboară sub pragul de 100 de dolari, pentru prima dată după luna aprilie

Energie

Cotaţia barilului de ţiţei Brent, referinţa pentru piaţa petrolului din Europa, şi-a continuat miercuri scăderea, pe fondul îngrijorărilor privind o posibilă recesiune, informează AFP.

12h

Stiri.tvr.ro:

Ar putea fi afectată Petromidia Năvodari de suspendarea conductei petroliere CPC? Răspunsul KazMunaiGas International

Energie

KazMunaiGas International, grupul din care face parte şi rafinăria Petromidia Năvodari, anunţă că o posibilă suspendare a operaţiunilor Consorţiului Caspian Pipeline (CPC) pe teritoriul Federaţiei Ruse nu va afecta aprovizionarea cu ţiţei a rafinăriei Petromidia. Citește mai departe…

15h

Zf.ro:

64

Gazul importat în aprilie a ajuns la 1.200 dolari / mia de metri cubi, plus 47% vs martie. Şeful Depogaz: Mă aşteptam să fie gazele peste mine, dar noi lucrăm la 40% din capacitate

Energie

„În situaţia geopolitică de acum, sin­cer mă aşteptam să vină ga­zele pes­te mine, să fie o cerere mare de injecţie în depozitele subtera­ne. Dar din cererile de rezervare văd că majo­ritatea cantităţilor ar urma să vină în octom­brie şi nu înţeleg de ce“, spune Vasile Cârstea, directorul general al Depogaz, filială a Romgaz care gestionează peste 90% din ca­pa­citatea de înmagazinare a României.

15h

Mediafax.ro:

XTB România: Situaţia pieţei de energie la iarnă ar putea fi una dintre cele mai grele din ultimii ani

Energie

Pentru moment gestionabilă, situaţia pieţei de energie la iarnă ar putea fi una dintre cele mai grele din ultimii ani, constată Claudiu Cazacu, Consulting Strategist în cadrul XTB România.

16h

FinancialIntelligence.ro:

Rompetrol: Oprirea fluxurilor de ţiţei prin conducta CPC nu afectează aprovizionarea rafinăriei Petromidia

Energie

Suspendarea activităţilor prin conducta Caspian Pipeline (CPC), care aduce ţiţei din Kazahstan în România tranzitând teritoriul Rusiei, nu […] The post appeared first on Financial Intelligence .

17h

Economica.net:

39

Interconectorul de gaze Bulgaria-Grecia va fi inaugurat vineri. România poate importa gaze din zona caspică. În teorie

Energie

Construcţia acestei conducte cu o lungime de 182 kilometri trebuia să se finalizeze în luna aprilie 2021, dar între timp termenul limită a fost prelungit până la 31 decembrie 2021, din cauza pandemiei şi a unor probleme tehnice. Ulterior, compania responsabilă pentru acest proiect a acordat contractorului grec un răgaz suplimentar de şase luni, până în luna iunie 2022. Cu prilejul unei conferinţe

15h

Economedia.ro:

Analiză XTB: Situația pieței de energie la iarnă ar putea fi una dintre cele mai grele din ultimii ani. Ce soluții avem la dispoziție: Cărbunele, centralele nucleare sau energia verde

Energie

Prețul gazului natural a crescut de 11 ori față de ianuarie 2021. Conducta Nord Stream 1 intră în revizie, iar livrările de gaze din Rusia au scăzut cu 60%. Europa se gândește la raționalizarea energiei, pentru a trece cu bine iarna. Risc de insolvență pentru unele din marile companii de utilități germane. Pentru moment gestionabilă, situația pieței de energie la iarnă ar putea fi una dintre cele

15h

Economedia.ro:

Electrica va cumpăra un proiect de energie din surse regenerabile în județul Vrancea pentru 600.000 euro

Energie

Compania de furnizare, distribuție și producție de energie electrică Electrica va cumpăra un proiect privind producția de energie din surse regenerabile pentru 600.000 euro, potrivit unui anunț de la Bursa de Valori București (BVB). Contractul privește achiziția a 100% din părțile sociale ale Green Energy Consultancy & Investments S.R.L., deținută integral de vânzători, pentru un preț total estim

17h

Bursa.ro:

Austria şi Luxemburg vor contesta pe căi legale includerea gazului şi a energiei nucleare în lista energiilor sustenabile

Energie

Austria şi Luxemburg au confirmat că vor contesta pe căi legale iniţiativa Comisiei Europene, aprobată astăzi prin vot de Parlamentul European, de etichetare ca sustenabile a investiţiilor ce privesc gazul natural şi energia nucleară

15h

Bursa.ro:

Electrica intră într-un proiect pentru producţia energiei din surse fotovoltaice

Energie

Electrica a semnat un contract în valoare de 600.000 de euro pentru cumpărarea Green Energy Consultancy and Investments SRL, companie de proiect ce are drept obiect principal de activitate producţia de energie din surse fotovoltaice.

17h

Bursa.ro:

ROMPETROL: Oprirea fluxurilor de ţiţei prin conducta CPC nu afectează aprovizionarea rafinăriei Petromidia

Energie

Suspendarea activităţilor prin conducta Caspian Pipeline (CPC), care aduce ţiţei din Kazahstan în România tranzitând teritoriul Rusiei, nu va afecta aprovizionarea cu ţiţei a rafinăriei Petromidia, se arată într-un comunicat al grupului KMG Internaţional (fostul Rompetrol Group)

17h

Adevarul.ro:

25

Precizările Rompetrol privind o eventuală oprire de către Rusia a importurilor de ţiţei prin conducta CPC

Energie

În urma informaţiilor potrivit cărora livrările de ţiţei prin conducta Caspian Pipeline Consortium s-ar opri, la cererea unei instanţe din Rusia, Grupul KMG International – acţionarul majoritar al Rompetrol – a precizat că „orice suspendare a activităţilor CPC nu va afecta aprovizionarea cu ţiţei a rafinăriei Petromidia”.

15h

Adevarul.ro:

Un expert în energie explică tertipurile folosite de ruşi în scopul închiderii conductei care aduce 85% din ţiţeiul importat de România

Energie

Expertul în energie Dumitru Chisăliţă a explicat tertipurile folosite de ruşi în scopul închiderii conductei care aducea 85% din ţiţeiul importat de România.

15h

FISCALITATE

Ziare.com:

Românii se tem să mai cumpere case și terenuri. Criza și dobânzile mari la credite, principalele motive

Fiscalitate

Apetitul românilor pentru achiziții imobiliare a scăzut în ultima lună. Creșterea inflației, scumpirile și majorarea dobânzilor la credite, la care se adaugă lipsa de predictibilitate, sunt factorii principali ai reducerii numărului tranzacțiilor.

23min

Zf.ro:

Atenţie, contribuabili: Programul webinariilor ANAF din această lună

Fiscalitate

[no content]

41min

Zf.ro:

Contzilla.ro: Impactul fiscal al recentului proiect legislativ asupra PFA-urilor

Fiscalitate

[no content]

1h

Zf.ro:

De acum încolo cei mai mari investitori ai Bursei de la Bucureşti vor dezvălui lunar ce mişcări fac în portofoliu: norma ASF care schimbă frecvenţa de publicare a investiţiilor fondurilor Pilon II din trimestrial în lunar, publicată în Monitorul Oficial. Vor apărea şi salariile celor care administrează banii de pensie ai românilor

Fiscalitate

Cei mai mari investitori ai Bursei de Valori Bucureşti, respectiv cele şapte fonduri de pensii private Pilon II, alimentate lunar în medie cu circa 850 mil. lei din contribuţiile a câtorva milioane de salariaţi români, vor publica lunar structura detaliată a investiţiilor, şi nu trime­strial, aşa cum o fac din decembrie 2020 încoace, potrivit completărilor unei norme a Autorităţii de Supraveghere

2h

Zf.ro:

Efect neaşteptat pe termen scurt. Războiul din Ucraina generează business pentru România: 1 miliard de euro intră în economie prin consumul suplimentar generat de refugiaţi

Fiscalitate

[no content]

9h

Zf.ro:

Urmează Conferinţa ZF Bankers 2022 – 11-12-13 iulie. A treia zi a ZF Bankers va fi dedicată asigurărilor. Asigurătorii au început să îşi consolideze poziţiile prin achiziţii în ultimi doi ani. Ce planuri au în continuare şi câtă nevoie are piaţa de jucători noi?

Fiscalitate

Piaţa asigurărilor a trecut atât prin falimentele unor societăţi mari, cât şi prin momente de consolidare prin achiziţii, iar anul 2021 a reprezentat un punct de cotitură al pieţei. Falimentul City Insurance a readus în prim-plan problemele din piaţă care nu şi-au găsit rezolvarea în ultimii ani, deşi acesta este al treilea faliment din ultimii 6 ani, dar în acelaşi timp s-au văzut şi iniţiative d

9h

Zf.ro:

64

A venit Festivalul modificărilor Codului Fiscal: de la locuinţele persoanelor fizice până la Coca-Cola, salariile constructorilor, taxa pe dividende şi taxarea microîntreprinderilor, nimeni nu scapă neafectat. Vezi aici cum te loveşte noul Cod Fiscal

Fiscalitate

ZF organizează astăzi, de la ora 17:00, videoconferinţa „Vocea mediului de business. Cum va arăta economia după avalanşa de modificări fiscale pregătită de Guvern”, pe tema măsurilor anunţate de guvernanţi.

9h

Zf.ro:

Ceea ce se spunea că nu se poate, până la urmă s-a putut: Fondurile de pensii Pilon II vor publica lunar în detaliu portofoliile de investiţii. Bonus: vom afla salariile şefilor administratorilor de pensii. Oare cât câştigă Andreea Pipernea, şefa NN Pensii, cea mai puternică femeie din România, care are sub administrare 6 mld. euro?

Fiscalitate

Cei mai mari investitori ai Bursei de Valori Bucureşti, respectiv cele şapte fonduri de pensii private Pilon II, alimentate lunar în medie cu circa 850 mil. lei din contribuţiile a câtorva milioane de salariaţi români, vor publica lunar structura detaliată a investiţiilor, şi nu trimestrial, aşa cum o fac din decembrie 2020 încoace, potrivit completărilor unei norme a Autorităţii de Supraveghere F

9h

Zf.ro:

Liderii din business vorbesc astăzi la videoconferinţa ZF despre impactul noilor modificări fiscale propuse de guvern

Fiscalitate

ZF organizează astăzi, de la ora 17:00, videoconferinţa „Vocea mediului de business. Cum va arăta economia după avalanşa de modificări fiscale pregătită de guvern“, pe tema măsurilor anunţate de guvernanţi.

9h

Zf.ro:

Ce s-a întâmplat cu consumul privat în mai? Creşteri pe linie în offline, scădere pe online

Fiscalitate

Vânzările de alimente au crescut cu 7%, cele de cosmetice cu 16,7%, electrocasnicele şi mobila au postat un avans de 5,2%, în timp ce apetitul crescut pentru modă a tras în sus vânzările de haine cu aproape 15% în mai 2022 versus aceeaşi lună din 2021.

9h

Profit.ro:

Mai puțin de 800.000 de companii au depus situațiile financiare aferente anului 2021, până pe 30 iunie, cel mai mic număr din ultimii patru ani

Fiscalitate

Mai puțin de 800.000 de companii au depus situațiile financiare aferente anului 2021, până pe 30 iunie. Este cel mai mic număr din ultimii patru ani, cu peste 70.000 mai puține firme față de 2020. Valoarea veniturilor a crescut anul trecut, depășind, pentru prima dată, 1,9 mii de miliarde de lei.

37min

Mediafax.ro:

Încă o asociaţie contestă modificările Codului Fiscal: prevederile propuse afectează exportul de servicii

Fiscalitate

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) spune, într-un comunicat, că modificările anunţate ale Codului Fiscal vor afecta prestatorii de servicii de transport ce desfasoara activitati intracomunitare si internationale.

14h

FinancialIntelligence.ro:

Vicepreşedintele ASF Dan Armeanu, audieri în Parlament, după frauda de la BRD Pensii: “Niciun leu din activele participanţilor nu a fost deviat sau afectat cumva” (Adevarul.ro)

Fiscalitate

Sistemul de pensii private funcţionează foarte bine, portofoliul este diversificat; noi monitorizăm toată activitatea administratorilor şi partea aceasta […] The post Vicepreşedintele ASF Dan Armeanu, audieri în Parlament, după frauda de la BRD Pensii: “Niciun leu din activele participanţilor nu a fost deviat sau afectat cumva” (Adevarul.ro) appeared first on Financial Intelligence .

14h

Economica.net:

Guvernul vrea să crească numărul plătitorilor de CASS şi sumele virate la Fondul Sănătăţii, progresiv, în funcţie de veniturile extrasalariale

Fiscalitate

De ce e important În 2021, subvenţiile virate de stat au ajuns a doua sursă de venit la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS), după contribuţiile de asigurări de sănătate (CASS), arată o analiză realizată de Economica.net. În al doilea an al pandemiei, FNUASS a primit cele mai mari subvenţii din anul 2013 încoace: peste 10 miliarde de lei, pentru echilibrarea Fondului, re

11h

Bursa.ro:

Prevederile legale propuse pentru modificarea noului cod fiscal vor afecta exportul de servicii

Fiscalitate

Guvernul va sancţiona prestatorii de servicii de transport ce desfăşoară activităţi intracomunitare şi internaţionale, prin modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind ‘Codul fiscal, abrogarea unor acte normative şi alte măsuri fiscale’.

13h

www.agerpres.ro

Rata anuală a inflaţiei va continua să crească până la mijlocul trimestrului III (BNR)

Fiscalitate

Rata anuală a inflaţiei va continua să crească până la mijlocul trimestrului III, sub impactul şocurilor pe partea ofertei, dar într-un ritm vizibil încetinit, urcând astfel moderat peste valorile prognozate în luna mai pe orizontul scurt de timp, potrivit Băncii Naţionale a României. „Determinante pentru înrăutăţirea perspectivei apropiate a inflaţiei sunt dinamicile mai mari anticipate a fi con

18min

www.agerpres.ro

Noile prevederi fiscale trebuie dublate de eforturi pentru creşterea colectării (Deloitte)

Fiscalitate

Modificările fiscale anunţate zilele acestea de autorităţi vor avea un impact moderat asupra mediului de afaceri însă, dincolo de complexitatea şi de efectul lor direct asupra contribuabililor vizaţi, este de apreciat faptul că multe dintre acestea sunt supuse dezbaterii şi aprobării cu şase luni înainte de intrarea în vigoare, conform unui material de opinie realizat de consultanţii Deloitte Rom

18min

www.agerpres.ro

BNR: Accelerarea creşterii ratei anuale a inflaţiei, determinată de şocurile globale pe partea ofertei şi de războiul din Ucraina

Fiscalitate

Home / Economic Intern / Vezi mai mult Vezi mai putin BNR: Accelerarea creşterii ratei anuale a inflaţiei, determinată de şocurile globale pe partea ofertei şi de războiul din Ucraina 2022-07-06 16:14:13 Nr afisări BNR: Accelerarea creşterii ratei anuale a inflaţiei, determinată de şocurile globale pe partea ofertei şi de războiul din Ucraina 2022-07-06 16:14:13 Nr afisări BNR: Accelerarea creşt

19min

Stiri.tvr.ro:

Mugur Isărescu: Rata anuală a inflației va continua să crească până la mijlocul trimestrului trei al acestui an

Fiscalitate

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a declarat, miercuri, în contextul majorării dobânzii cheie cu un punct procentual, la 4,75% pe an, că la baza acestei decizii au stat creșterea preturilor de consum și a prețului la energie și, într-o mai mică măsură, Citește mai departe…

18h

Jurnalul.ro:

Cel mai mare risc pentru economii este stagflația – Isărescu

Fiscalitate

Cel mai mare risc pentru economii, nu numai cea a României ci din întreaga lume, este stagflația, a declarat miercuri Mugur Isărescu, în contextul deciziilor CA al BNR de majorare a dobânzii de referință la 4,75 sută pe an, de la 3,75 la sută pe an.

17h

Digi24.ro:

56

BNR: Rata anuală a inflaţiei va continua să crească până la mijlocul trimestrului III

Fiscalitate

Rata anuală a inflaţiei va continua să crească până la mijlocul trimestrului III, sub impactul şocurilor pe partea ofertei, dar într-un ritm vizibil încetinit, urcând astfel moderat peste valorile prognozate în luna mai pe orizontul scurt de timp, potrivit Băncii Naţionale a României.

16h

Ziare.com:

Rata inflației crește într-un ritm vizibil încetinit. Previziunile BNR până la finalul anului 2022

Fiscalitate

Rata anuală a inflaţiei va continua să crească până la mijlocul trimestrului III, sub impactul şocurilor pe partea ofertei, dar într-un ritm vizibil încetinit, arată BNR.

16h

Zf.ro:

Cum ne pregătim de criză. Liviu Şotre, Lidas Tulcea: Sunt provocări mari cu noile costuri la utilităţi, materiale de construcţii şi cu găsirea forţei de muncă, dar trebuie să ne adaptăm

Fiscalitate

Compania Lidas din judeţul Tulcea, controlată de antre­prenoarea Elena Anastase, care deţine o fabrică de panificaţie în localitatea Mineri din Tulcea, dar şi propria reţea de magazine, a finalizat anul trecut cu afaceri de 86,6 milioane de lei, în creştere cu 12,5% faţă de anul anterior, iar pentru acest an a bugetat o creştere cu 10% a businessului.

17h

Zf.ro:

100+

BNR: Rata anuală a inflaţiei va continua să crească până la jumătatea trimestrului trei (T3), dar într-un ritm vizibil încetinit; Majorarea preţurilor la combustibili, gaze, energie şi alimente, principala cauza privind înrăutăţirea perspectivei apropiate a inflaţiei

Fiscalitate

[no content]

17h

Profit.ro:

Isărescu: Probabil că va fi greu de evitat o recesiune, nu numai în România, ci și în lume. Cel mai mare pericol este stagflația. Nu poți să ieși ușor dintr-un șoc și inflaționist, și recesionist

Fiscalitate

Guvernatorul Băncii Naționale a României ridică perspectiva unui șoc stagflaționist la nivel mondial în perioada următoare – adică o recesiune cuplată cu inflație ridicată – asemănător celui din anii `70 și care a durat un deceniu până să fie depășit. Din situația actuală de inflație înaltă ”vom ieși greu și cu ceva răbdare”, spune Isărescu, care arată că creșterile generalizate ale prețurilor au

15h

Profit.ro:

Isărescu: Accelerarea creșterii ratei anuale a inflației, determinată de șocurile globale pe partea ofertei și de războiul din Ucraina. Probabil că va fi greu de evitat o recesiune, nu numai în România, ci și în lume

Fiscalitate

Accelerarea creșterii ratei anuale a inflației în primele luni din trimestrul II a continuat să fie determinată de șocurile globale pe partea ofertei, amplificate de războiul din Ucraina și de sancțiunile instituite, ce au antrenat și impulsionat ascensiunea puternică a inflației pe plan mondial, susțin reprezentații Băncii Naționale a României.

16h

FinancialIntelligence.ro:

Ciolacu: Nu este o modificare de fond a Codului fiscal

Fiscalitate

Modificările aduse în coaliţia de guvernare la Codul fiscal nu sunt unele de fond, iar discuţiile pe supraimpozitarea […] The post appeared first on Financial Intelligence .

15h

FinancialIntelligence.ro:

ASF a decis autorizarea lui Dragoș Neacșu în calitate de administrator al Depozitarului Central

Fiscalitate

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, azi, autorizarea lui Dragoș Neacșu în calitate de administrator al societății […] The post appeared first on Financial Intelligence .

17h

FinancialIntelligence.ro:

Euroins a convocat acționarii pentru majorarea capitalului social, prin compensarea unei creanțe față de acționarul majoritar

Fiscalitate

Euroins România a convocat acționarii, pe 2 august, pentru majorarea capitalului social, conform convocatorului AGA. Astfel, pe ordinea […] The post appeared first on Financial Intelligence .

17h

Economica.net:

BNR: Inflația va continua să crească până la mijlocul trimestrului III

Fiscalitate

„Determinante pentru înrăutăţirea perspectivei apropiate a inflaţiei sunt dinamicile mai mari anticipate a fi consemnate în lunile următoare de preţurile combustibililor, gazelor naturale şi energiei electrice – chiar şi în contextul aplicării schemelor de sprijin şi al manifestării unor efecte de bază – precum şi de preţurile alimentelor procesate, în principal sub influenţa ascensiunii mai pute

15h

Economica.net:

ANAF deschide un call-center destinat asitenței contribuabililor în domeniul financiar

Fiscalitate

Îndrumarea și asistența contribuabililor/plătitorilor constau în furnizarea de informații cu caracter general în legătură cu modul în care aceștia trebuie să procedeze pentru a beneficia de un drept fiscal sau pentru a se conforma unei obligații de declarare sau de plată, se specifică în comunicatul instituției. De asemenea, agenții din call-center oferă asistență contribuabililor și prin interme

16h

Economica.net:

Vânzările cu amănuntul din România au crescut în luna mai cu 0,9%, în timp ce creșterea medie din zona euro a fost de 0,2% – raport Eurostat

Fiscalitate

Conform acestor date, vânzările cu amănuntul au urcat în mai cu 0,2% în zona euro, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat o creştere zero, comparativ cu luna precedentă. Economiştii intervievaţi de Reuters mizau pe o creştere de 0,4% a vânzărilor cu amănuntul în zona euro în ritm lunar. Sursa foto: ec.europa.eu În aprilie, comparativ cu luna precedentă, vânzările cu amănuntul au scăzut c

17h

Economedia.ro:

ANAF oferă asistenţă contribuabililor printr-un call-center

Fiscalitate

Agenția Națională de Administrare Fiscală anunță că oferă îndrumare și asistență contribuabililor în domeniul fiscal și cel al tehnologiei informației prin intermediul Call-Center-ului, la numărul de telefon: 031.403.91.60. Îndrumarea și asistența contribuabililor/plătitorilor constau în furnizarea de informații cu caracter general în legătură cu modul în care aceștia trebuie să procedeze pentru

15h

Economedia.ro:

300+

Surse: Comisia Europeană obligă România să includă și pensiile militare în reforma sistemului de pensii, care se va baza pe contributivitate

Fiscalitate

Comisia Europeană a cerut oficial României să includă și pensiile militare în reforma sistemului de pensii, care se va baza pe principiul contributivității, au declarat surse guvernamentale pentru Economedia. Statul român lucrează, în prezent, la o nouă lege a pensiilor, împreună cu Banca Mondială și cu Comisia Europeană, ca parte a reformelor asumate în Planul Național de Redresare și Reziliență

16h

Economedia.ro:

ONRC: Peste 2.800 de companii au intrat în insolvență în primele cinci luni ale anului

Fiscalitate

Numărul societăţilor comerciale şi al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă a crescut cu 11,43% în primele cinci luni din 2022, comparativ cu perioada similară a anului trecut, fiind înregistrate 2.808 de insolvenţe, conform datelor publicate pe site-ul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), transmite Agerpres. Cele mai multe firme şi PFA-uri intrate în insolvenţ

17h

Economedia.ro:

BREAKING Guvernatorul BNR Mugur Isărescu: Probabil că va fi greu de evitat o recesiune, nu numai la noi, în lume/ Cel mai mare risc la adresa economiei globale este stagflația

Fiscalitate

Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR) Mugur Isărescu a declarat, miercuri, că cel mai mare risc la adresa economiei globale este stagflația, adică ieșirea dintr-un șoc care este în același timp și inflaționist și recesionist, el afirmând că a fost optimist când a estimat că BNR se va opri la 5% cu creșterile de dobândă cheie. Totodată, el a afirmat că probabil că va fi greu de evitat o r

18h

Bursa.ro:

MARCEL CIOLACU: ‘Nu este o modificare de fond a Codului fiscal’

Fiscalitate

Modificările aduse în coaliţia de guvernare la Codul fiscal nu sunt unele de fond

15h

Bursa.ro:

MARCEL CIOLACU: ‘Discuţia despre supraimpozitarea pensiilor speciale a rămas în continuare în coaliţie’

Fiscalitate

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat astăzi, despre supraimpozitarea pensiilor speciale, că arămas discuţia în continuare în coaliţie şi că este ferm convins că până la urmă vor veni cu o soluţie graduală. Începem să ne punem de acord, a mai afirmat liderul PSD

16h

Bursa.ro:

ONRC: Peste 2.800 de firme şi PFA au intrat în insolvenţă în primele cinci luni din 2022

Fiscalitate

Numărul societăţilor comerciale şi al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă a crescut cu 11,43% în primele cinci luni din 2022, comparativ cu perioada similară a anului trecut, fiind înregistrate 2.808 de insolvenţe, conform datelor publicate pe site-ul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC)

17h

Bursa.ro:

ASF a adoptat măsuri privind funcţionarea pieţelor financiare nebancare supravegheate

Fiscalitate

În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a adoptat măsuri privind funcţionarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private

17h

Adevarul.ro:

BNR: Rata anuală a inflaţiei va continua să crească până la mijlocul trimestrului al treilea

Fiscalitate

Rata anuală a inflaţiei va continua să crească până la mijlocul trimestrului III, sub impactul şocurilor pe partea ofertei, dar într-un ritm vizibil încetinit, arată datele publicate de Banca Naţională a României (BNR).

15h

Adevarul.ro:

Procedura de acordare a facilităţilor pentru întreprinderi sociale şi întreprinderi sociale de inserţie a fost aprobată de Guvern

Fiscalitate

Procedura de acordare a facilităţilor pentru întreprinderi sociale şi întreprinderi sociale de inserţie a fost aprobată miercuri printr-o Hotărâre de Guvern, a anunţat Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS).

15h

Adevarul.ro:

Ce salarii oferă angajatorii tinerilor aflaţi la început de carieră

Fiscalitate

Tot mai mulţi tineri se află în căutarea unui loc de muncă la aproape două săptămâni de la încheierea examenului de Bacalaureat, numărul de aplicări pentru joburile entry level şi cele din categoria „fără experienţă” crescând cu aproximativ 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, au transmis reprezentanţii eJobs.

15h

GUVERN

Bursa.ro:

Premierul Nicolae Ciucă efectuează astăzi o vizită în Republica Elenă

Guvern

Premierul Nicolae Ciucă efectuează astăzi o vizită de lucru în Republica Elenă, cu prilejul operaţionalizării interconectorului de gaze Grecia – Bulgaria, informează Biroul de presă al Guvernului

1h

Economica.net:

100+

Petre Daea este propunerea PSD pentru funcția de ministru al Agriculturii. În primele declarații care au urmat anunțului, el l-a lăudat pe Chesnoiu și s-a plâns de PNRR (Video)

Guvern

„În Comitetul Politic Naţional am decis, împreună cu colegii, că înlocuitorul în acest moment al domnului Adrian Chesnoiu este fostul ministru Petre Daea, un om cu experienţă, un om care nu trebuie să înveţe ministerul şi problemele pe care le au fermierii, agricultorii, un patriot foarte iubit de toţi cei care activează mai ales în agricultură. Şi mă bucur mult că toţi colegii – a fost ca pe vre

16h

Economedia.ro:

Ciolacu: Îl propunem la Ministerul Agriculturii pe Petre Daea, un om cu experiență, un patriot, foarte iubit de toți cei care activează în agricultură / A fost ca pe vremuri, un vot în unanimitate

Guvern

Marcel Ciolacu a anunțat oficial, miercuri, că PSD îl propune la Ministerul Agriculturii pe Petre Daea, „un om cu experiență, un patriot, foarte iubit de toți cei care activează în agricultură”. „Am decis că înlocuitorul domnului Chesnoiu e fostul ministru Petre Daea, un om cu experiență (…), un patriot, foarte iubit de toți cei care activează mai ales în agricultură. A fost ca pe vremuri, un vot

17h

Bursa.ro:

MARCEL CIOLACU: ‘Am decis că înlocuitorul domnului Chesnoiu e fostul ministru Petre Daea’

Guvern

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a anunţat, astăzi, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului, că înlocuitorul lui Adrian Chesnoiu la Ministerul Agriculturii este Petre Daea, despre care a afirmat că este ‘un om cu experienţă şi un patriot’. Propunerea PSD va fi prezentată premierului Nicolae Ciucă, a mai spus Ciolacu

17h

IMM

Spotmedia.ro:

Care sunt cele trei mituri care blochează mintea patronilor de IMM-uri din România

IMM

Decalajul dintre companiile mari și cele de talie mică și mijlocie pare să se adâncească tot mai mult, într-o perioadă în care transformarea digitală a devenit o chestiune vitală. Anul trecut, una din două întreprinderi mari a integrat cu succes tehnologii digitale, în veme ce în cazul IMM-urilor, nici măcar una din cinci nu a reușit acest lucru, arată o statistică europeană. Cauzele acestui deca

15h

FinancialIntelligence.ro:

IMM-urile solicită Guvernului aplicarea principiului “de la mare la mic”, povara fiscală urmând să fie suportată de toți actorii economici, nu doar de IMM-uri

IMM

Consiliul Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR), confederaţie patronală reprezentativă la nivel naţional ce asigură reprezentarea intereselor întreprinderilor […] The post IMM-urile solicită Guvernului aplicarea principiului “de la mare la mic”, povara fiscală urmând să fie suportată de toți actorii economici, nu doar de IMM-uri appeared first on Financial Intelligence .

17h

INVESTIȚII

Stiri.tvr.ro:

Linia ferată cu ecartament larg din portul Galați, redeschisă. Se reia după 22 de ani transportul de marfă prin punctul feroviar de frontieră cu R. Moldova. Trenurile cu cereale din Ucraina, direct în portul Galaţi

Investitii

Linia ferată cu ecartament larg din portul Galaţi a fost redeschisă joi dimineaţă, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu. Citește mai departe…

16min

Zf.ro:

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) a preluat coordonarea Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, platformă care reuneşte principalele organizaţii ale mediului de business

Investitii

[no content]

34min

Zf.ro:

Alexandru Stănescu, cofondator şi CEO al InstantSpace – platformă de rezervări pentru evenimente corporate: Am ajuns la investiţii totale de 600.000 euro. Anul acesta vrem să avem înrolate peste 200 de hoteluri din toată ţara

Investitii

Start-up-ul local InstantSpace, care a dezvoltat o platformă de tipul Booking.com pentru rezervarea online a sălilor de conferinţă din hoteluri pentru organizarea evenimentelor corporate, şi-a propus ca până la finalul acestui an să ajungă la peste 200 de unităţi hoteliere înrolate în platformă şi la peste 100 de evenimente pe lună gestionate cu ajutorul soluţiei sale.

1h

Zf.ro:

Fondul Proprietatea şi restul lumii. De ce ţine FP capul de afiş pe lichiditate de câteva zile

Investitii

Fondul Proprietatea (FP) ţine de câteva zile capul de afiş în ceea ce valoarea tranzacţiilor, însă dinamica acţiunilor este una negativă în ultimele şapte şedinţe, respectiv un minus de 1,9%, arată datele agregate de ZF de la Bursa de Valori Bucureşti. Spre comparaţie, indicele principal BET are o scădere de 2% în ultima săptămână, potrivit calculelor realizate de ZF.

2h

Zf.ro:

Exclusivitate ZF: Doru Lionăchescu, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu fac o companie de investiţii, care are câteva zeci de milioane de euro pentru firme cu mare potenţial de creştere

Investitii

Unul dintre cei mai puternici bancheri de investiţii din România, Doru Lionăchescu, actualmente preşedinte al boardului BT Capital Partners, s-a asociat cu fondatorii One United, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, într-o companie de investiţii care va avea la dispoziţie câteva zeci de milioane de euro pentru firme cu mare potenţial de creştere.

9h

Zf.ro:

Gen Z. Comunitatea de 3 milioane de consumatori care este pe radarul oricărui business din România: cum trebuie să se schimbe acum companiile pentru a fi alese de Gen Z?

Investitii

La nivelul anului trecut, ponderea generaţiei Z în totalul populaţiei din România era de aproape 16%, arată datele furnizate de Euromonitor, ceea ce înseamnă că circa 3 milioane de persoane erau sub pragul de 25 de ani. În următorii 10 ani, această cohortă va deveni principala forţă economică, dar opţiunile ei de achiziţii, investiţii sau legate de întemeierea unei familii diferă mult faţă de cele

9h

Zf.ro:

Exclusivitate ZF: Doru Lionăchescu, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, o nouă companie de investiţii

Investitii

Unul dintre cei mai puternici bancheri de investiţii din România, Doru Lionăchescu, actualmente preşedinte al boardului BT Capital Partners, s-a asociat cu fondatorii One United, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, într-o companie de investiţii care va avea la dispoziţie câteva zeci de milioane de euro pentru firme cu mare potenţial de creştere.

9h

Zf.ro:

ZF 15 minute cu un antreprenor. Ciprian Otea, Misavan: Noi ne-am bugetat o creştere de 12%, dar ţinând cont de inflaţie, e greu de anticipat cât va fi avansul de fapt

Investitii

Ciprian Otea, fondatorul producă­torului şi distribuitorului de produse de curăţenie Misavan din Iaşi, spune că estimările iniţiale pentru anul a­ces­ta arătau o creştere de 12% a venitu­rilor, însă ţinând cont de inflaţia cu care se confruntă economia, avan­sul ar putea fi mult mai mic.

9h

Zf.ro:

Afaceri de la Zero. Dana Anghel s-a întors de la Paris şi a deschis Verv Kitchen la Bucureşti, un restaurant în care găteşte mâncare vegană şi pe care vrea să îl extindă cu încă două locaţii. În medie, o persoană plăteşte circa 100-150 de lei pentru o masă la Verv Kitchen

Investitii

Dana Anghel a plecat din România la 25 de ani, a locuit în Paris, unde a lucrat într-o corporaţie, însă a simţit nevoia să revină în ţară.

9h

Zf.ro:

Proiect ZF/OTP Bank. From Vis To Biz. LTHD Corporation, producător de soluţii de identificare folosite de marile companii ale lumii: „Costurile noastre au crescut, dar noi nu ne putem atinge de preţuri, ele trebuie să rămână fixe“

Investitii

Teodor Lăzărescu, proprietarul compa­niei LTHD Corporation din Timişoara, care produce soluţii de identificare folosite de ma­rile companii ale lumii, spune că în această pe­rioadă costurile au crescut considerabil, însă acestea nu pot fi transferate în preţul final.

9h

Economica.net:

Surpriză pe piața imobiliară: județul în care s-au vândut mai multe apartamente decât în Cluj

Investitii

Cu cele mai scumpe locuințe din țară, numărul de tranzacții cu apartamente, case și terenuri s-au redus în județul Cluj în ultimul an. În schimb, s-au cumpărat mai multe locuințe în județul Brașov, ceea ce a făcut ca acest județ să se află acum pe locul trei, după București și Ilfov. Pe primele locuri se află Bucureștiul și Ilfov, cu 68.176, respectiv 21.805 de tranzacții înregistrate în primul s

11h

www.agerpres.ro

Linia ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi, redeschisă după 22 de ani

Investitii

Vezi mai mult Vezi mai putin 2022-07-07 08:42:24 Nr afisări Linia ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi, redeschisă după 22 de ani 2022-07-07 08:42:24 Nr afisări Linia ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi, redeschisă după 22 de ani 2022-07-07 08:42:24 52 afisări Linia ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi, redeschisă după 22 de ani 2022-07-07 08:42:24 Nr afisări Linia ferată c

19min

www.agerpres.ro

BEI va sprijini România în implementarea proiectelor finanţate din fondurile alocate pentru 2021 – 2027

Investitii

Home / Economic Intern / Vezi mai mult Vezi mai putin BEI va sprijini România în implementarea proiectelor finanţate din fondurile alocate pentru 2021 – 2027 2022-07-06 18:44:05 Nr afisări BEI va sprijini România în implementarea proiectelor finanţate din fondurile alocate pentru 2021 – 2027 2022-07-06 18:44:05 Nr afisări BEI va sprijini România în implementarea proiectelor finanţate din fonduri

20min

Zf.ro:

ZF Cei mai mari jucători din economie. Andrei Jerca, managing director la Element Industrial: Ne propunem ca până la final de 2023 să avem circa 200.000 de metri pătraţi livraţi în toată ţara. Ne uităm cu interes la Bucureşti, Ploieşti, Bacău, Brăila şi Iaşi

Investitii

Dezvoltatorul imobi­liar Element Industrial, care are în por­tofoliu o serie de parcuri logistice în Capitală şi în oraşe secundare şi terţiare din ţară, îşi propune ca până la finalul anului următor să livreze aproximativ 200.000 de metri pătraţi la nivel naţional, susţine Andrei Jerca, managing director al acestuia.

15h

Zf.ro:

Pagina verde. Frank Pietrucha, cofondator al IonFuture, o firmă care furnizează soluţii pentru purificarea apei şi a aerului: Prin reducerea formării de calcar şi rugină se pot economisi între 1% şi 5% din consumul de energie

Investitii

Pandemia de COVID-19 i-a făcut pe români să pună pe primul loc sănătatea şi să fie mai conştienţi şi mai preocupaţi de calitatea aerului pe care îl respiră şi a apei pe care o beau, spune Frank Pietrucha, cofondatorul companiei IonFuture, care furnizează soluţii pentru îmbunătăţirea calităţii apei şi a aerului prin ionizare.

16h

Zf.ro:

DP World, cu operaţiuni logistice în portul Constanţa: Implementăm un proiect care va duce la fluidizarea traficului containerizat de tranzit

Investitii

Compania de logistică DP World, care deţine termi­nalul Constanţa South Container Terminal, spune că aglo­meraţia din portul Constanţa, de care se plâng com­paniile a căror marfă tranzitează portul, s-a mai redus în ultimele zile, acum operaţiunile desfăşurându-se în parametri normali, dar are în plan să ia noi măsuri pentru a preîntâmpina situaţii similare în perioada următoare.

16h

Zf.ro:

Compania de curierat Cargus plănuieşte investiţii de 55 milioane euro în următorii ani: „Estimăm că vom închide anul 2022 cu o creştere a veniturilor de 13%“

Investitii

Cargus, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa locală de curierat, are un buget de investiţii de 55 milioane euro pentru următorii doi ani şi jumătate. Investiţiile plănuite de compania de curierat se concentrează pe segmentul e-commerce, inovaţii, dezvoltarea reţelei out of home şi logistică.

16h

Zf.ro:

Encore Capital Trust a atras o finanţare de 18,2 mil. lei. Compania vizează un portofoliu de zeci de milioane de euro

Investitii

[no content]

16h

Zf.ro:

Italienii de la Zoppas au trecut pragul de 1 mld. lei cifră de afaceri în 2021 cu fabrica de componente pentru electrocasnice din Timiş

Investitii

[no content]

17h

Zf.ro:

Afacerile americanilor de la Eaton au crescut cu 21,6% în 2021, ajungând la peste 1,3 mld. lei

Investitii

[no content]

17h

FinancialIntelligence.ro:

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) a preluat coordonarea Coaliției pentru Dezvoltarea României

Investitii

Începând cu data de 1 iulie 2022, Consiliul Investitorilor Străini (FIC), reprezentat de Daniel Anghel, a preluat coordonarea […] The post appeared first on Financial Intelligence .

15h

Bursa.ro:

Consiliul Investitorilor Străini a preluat coordonarea Coaliţiei pentru Dezvoltarea României

Investitii

Consiliul Investitorilor Străini (FIC), reprezentat de Daniel Anghel, a preluat coordonarea Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR), platformă care reuneşte cele mai importante organizaţii ale mediului de afaceri.

16h

Bursa.ro:

Gi Group Holding a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de peste 3,2 miliarde de euro

Investitii

, în creştere cu 30% faţă de anul 2020

17h

IT&C

Profit.ro:

S&T România câștigă la APIA un contract pentru soluții de gestionare a bazelor de date, de recuperare în caz de dezastru

IT&C

S&T România a câștigat, din postura de unic ofertant, un contract pentru furnizare a două sisteme de gestionare a bazelor de date (hardware si software), inclusiv soluție de recuperare în caz de dezastru, către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Cu o durată de 43 de luni, contractul a fost semnat pentru suma de 14,65 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 14,73 mili

2h

Economedia.ro:

Fondatorul How to Web lansează un fond de investiții cu capital de risc pentru startup-uri din tehnologie

IT&C

Bogdan Iordache, fondatorul conferinței How to Web, a anunțat că lansează un fond de investiții cu capital de risc pentru start-urile de tehnologie din Europa Centrală și de Est. Valoarea fondului de investiții este de 10 milioane de euro la acest moment, cea finală țintită fiind de 20 milioane de euro. Pe nume Underline Ventures, fondul de investiții nu va sprijin startup-urile doar cu capital,

14h

Bursa.ro:

PENTRU LIVRAREA UNOR ECHIPAMENTE DE COMUNICATII Arctic Stream a încheiat un contract în valoare de 34,9 milioane de euro

IT&C

Arctic Stream, integrator de infrastructură şi securitate IT, a încheiat un contract în valoare de 34,9 milioane de euro, pentru livrarea de echipamente de comunicaţii către un client din sectorul public.

1h

Zf.ro:

Arctic Stream a semnat un acord cadru pe trei ani în valoare de circa 35 mil. euro cu un client din sectorul public

IT&C

[no content]

15h

Bursa.ro:

STUDIU ROMANIAN SOFTWARE: Administrarea personalului şi managementul documentelor sunt cele mai căutate soluţii digitale de HR în 2022

IT&C

Romanian Software anunţă rezultatele studiului ‘New HR: cum digitalizează companiile din România procesele de HR?’

17h

LEGISLAȚIE ECONOMICĂ

Stiri.tvr.ro:

ONRC: Numărul firmelor radiate a crescut cu peste 9% în primele cinci luni din 2022

Legislatie economica

Numărul firmelor radiate la nivel naţional a crescut cu 9,25% în primele cinci luni din 2022, comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la 29.634 radieri, conform statisticilor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). Citește mai departe…

3min

Zf.ro:

Opinie Dragoş Dragoteanu, Euroest Invest: Bucuraţi-vă! Guvernul s-a prins că piaţa imobiliară e umflată şi forţează scăderea preţurilor cu 15%, prin noile măsuri fiscale

Legislatie economica

[no content]

19min

Zf.ro:

Toata lumea spune că e salvarea României, dar nimeni din Guvern nu ştie câţi bani s-au cheltuit din PNRR şi ce trebuie făcut să intre cele 27 mld. euro în economie. Guvernul se laudă că toate ţintele au fost îndeplinite, dar 4 mld. euro zac necheltuite în conturile ministerelor

Legislatie economica

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a transmis că toate ţintele şi jaloanele au fost îndeplinite pentru primul semestru din 2022 şi că este gata să facă cererea de finanţare pentru următoarea tranşă din PNRR care să intre în conturile României.

9h

Zf.ro:

37

Răzvan Botea, ZF: Ministerul Misterului Fondurilor Europene. De ce această opacitate de 29 de miliarde de euro privind PNRR? Cine este responsabil de acest plan? Cine îşi asumă succesul sau eşecul?

Legislatie economica

[no content]

13h

Profit.ro:

Procedura de acces online a salariaților în REVISAL, pentru a dovedi vechimea și salariul. Sistemul nu e însă gata și e nevoie de semnătura angajatorului

Legislatie economica

Vechimea în muncă sau în specialitate va putea fi dovedită cu extrasul generat online din REVISAL și asumat de angajator prin semnătură, document care atestă salariul, vechimea în muncă și în specialitate, conform documentelor deținute de angajator, prevede procedura pregătită de Guvern în acest sens. Sistemul informatic nu e însă gata, urmând a fi implementat prin PNRR, iar extrasul va trebui sem

1h

Profit.ro:

PROFIT NEWS TV Ministrul Mediului: Rabla pentru electrocasnice – un program aș putea să spun ciudat. Programul pentru fotovoltaice merge prost

Legislatie economica

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre ”Rabla pentru electrocasnice”, că este un program aș putea să spună ciudat, pentru că sunt foarte multe solicitări de vouchere care nu se transformă sută la sută în cumpărări și a afirmat că cei care se înscriu în program trebuie să verifice înainte de a lua voucherul ce produse doresc să cumpere. De

12h

Economedia.ro:

Cerere uriașă pentru ajutoarele de stat date firmelor care fac investiții în dezvoltare, dar și pentru sprijinul pentru investiții în activități productive. Companie de consultanță: Statul să prelungească termenul și să suplimenteze bugetul

Legislatie economica

Două programe de finanțare sunt în centrul atenției în această vară, programe pentru care mediul de afaceri are un interes major, iar agențiile de consultanță fac cu greu față noilor cereri: HG 807 și Măsura 4.1.1. Roxana Mircea, managing partner REI Finance Advisors, spune că primesc zilnic solicitări pentru proiecte de peste 1 milion euro prin HG 807, însă bugetul anunțat pentru actuala sesiune

38min

Economedia.ro:

Ministerul Transporturilor a publicat indicatorii tehnico-economici pentru Autostrada Focșani-Bacău. Secțiunea Focșani – Bacău are 96 de kilometri și o valoare de până la 8 miliarde lei

Legislatie economica

Ministerul Transporturilor a publicat miercuri, Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai Autostrăzii Focșani-Bacău, cea mai întârziată secțiune a proiectului A 7 Ploiești-Pașcani, autostradă de 320 de kilometri finanțată prin PNRR. Actul normativ trebuie aprobat și în Guvern după care Compania de Drumuri poate lansa licitația pentru execuție, calendarul

3h

Economedia.ro:

Autostrada Ploiești -Buzău : CNAIR emite ordinul pentru începerea lucrărilor pe primele două loturi (49 km.) în august

Legislatie economica

Compania de Drumuri va emite Ordinul pentru Începerea Lucrărilor (OIL) pentru primele două loturi ale Autostrăzii Ploiești-Buzău în august, a anunțat Cătălin Urtoi, consilierul ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu. Vor fi primele șantiere pe întreaga Autostradă A 7 Ploiești- Buzău (320 km.) și al doilea proiect cu finanțare prin PNRR pe care se va lucra după loturile UMB pe Autostrada Tra

13h

Bursa.ro:

FLORIN SPATARU, MINISTRUL ECONOMIEI – DECLARATII ACORDATE ZIARULUI BURSA: ‘Salrom, posibil să fie listată la BVB în primăvara anului viitor’

Legislatie economica

* ‘Vom alinia programele investiţionale şi de dezvoltare ale companiilor din industria de apărare cu obiectivele Ministerului Apărării Naţionale’, ne-a spus ministrul Economiei Salrom, singurul producător de sare al României şi în acelaşi timp compania care va reîncepe producţia internă de grafit, ar putea fi listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în perioada aprilie-mai 2023, a declarat Flori

9h

Adevarul.ro:

Tanczos Barna, despre Rabla pentru electrocasnice: Este un program ciudat / Programul pentru fotovoltaice merge prost, ritmul e lent

Legislatie economica

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre „Rabla pentru electrocasnice”, că este un program aş putea să spună ciudat, pentru că sunt foarte multe solicitări de vouchere care nu se transformă sută la sută în cumpărări.

9h

Adevarul.ro:

România, tot mai aproape de cele 44 de miliarde de euro din Politica de Coeziune. Ce măsuri au fost adoptate pentru atragerea banilor europeni

Legislatie economica

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri Memorandumul prin care Banca Europeană de Investiţii va sprijini România în implementarea proiectelor finanţate din fondurile alocate pentru perioada 2021 – 2027, informează Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

12h

www.agerpres.ro

ONRC: Numărul firmelor radiate a crescut cu peste 9% în primele cinci luni din 2022

Legislatie economica

2022-07-07 09:00:00 Nr afisări ONRC: Numărul firmelor radiate a crescut cu peste 9% în primele cinci luni din 2022 2022-07-07 09:00:00 Nr afisări ONRC: Numărul firmelor radiate a crescut cu peste 9% în primele cinci luni din 2022 2022-07-07 09:00:00 15 afisări ONRC: Numărul firmelor radiate a crescut cu peste 9% în primele cinci luni din 2022 2022-07-07 09:00:00 Nr afisări ONRC: Numărul firmelor

20min

Zf.ro:

45

Topul celor mai mari zece angajatori de stat. Poşta Română, CFR SA şi Romsilva, au împreună mai mult de 60.000 de angajaţi. Poşta a angajat peste 1.000 de oameni anul trecut şi continuă recrutările

Legislatie economica

Cei mai mari 10 angajatori din rândul companiilor contro­late de stat au avut anul trecut un număr cumulat de peste 116.000 de angajaţi, cu 1.100 mai puţini faţă de anul 2020, conform conform calculelor ZF bazate pe datele de la platforma de analiză financiară Confidas.ro şi pe cele de la Ministerul Finanţelor.

14h

Zf.ro:

24

Schimbare la vârful gestionării PNRR, planul de 29 de miliarde de euro pentru dezvoltarea României. Ramona Moldovan, responsabilă de implementarea PNRR în România, a fost înlocuită de Ancuţa Condurache

Legislatie economica

Ramona Moldovan, care conducea din octombrie anul trecut direcţia care se ocupă de implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă în România (PNRR) a fost înlocuită de către Ancuţa Condurache, potrivit site-ului Ministerului Proiectelor şi Investiţiilor Europene (MIPE). Nu este clar în acest moment de când a fost înlocuită şi care a fost motivul.

15h

Zf.ro:

Proiect european de 6,6 mil. lei pentru realizarea unui centru multifuncţional de servicii sociale şi educative în Hunedoara

Legislatie economica

[no content]

16h

Zf.ro:

Producătorul polonez Solaris livrează 9 autobuze electrice primăriei Sibiu pentru 27,9 mil. lei

Legislatie economica

[no content]

16h

Profit.ro:

Firea vrea Cardul pentru familiile numeroase, cu reduceri la alimente, mașini, combustibil, servicii bancare, educație, îmbrăcăminte și încălțăminte, asigurări, turism, restaurante, servicii medicale

Legislatie economica

Ministrul Familiei, Gabriela Firea s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Familiilor Numeroase (ASFANU) care promovează, susține și reprezintă interesele familiilor cu 3 sau mai mulți copii, ea arătând că ministerul susține Cardul pentru familiile numeroase, așa acum există în multe state europene, în baza căruia aceste familii sa aibă beneficii: reduceri la alimente, mașini, combustibil, servi

16h

Economica.net:

ANOFM: 39.451 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național

Legislatie economica

Din cele 39.451 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 2.863 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (contabil; inginer în diferite domenii de activitate; consilier/ expert/ inspector/ referent/ economist în economie generală; programator; inspector de specialitate în administraţia publică etc.), 7.922 pentru persoanele cu studii l

16h

Economica.net:

Guvernul a adoptat o Hotărâre prin care se îndeplinește un jalon din PNRR, privind politicile de dezvoltare a industriei semiconductorilor

Legislatie economica

„În cadrul şedinţei de Guvern am adoptat un proiect de Hotărâre prin care îndeplinim un jalon din Planul Naţional de Rezilienţă, proiectul de hotărâre privind acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile pentru proiectele ce sunt finanţate din componenta nouă, suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare, inovare în domeniul semiconductorilor. Proiectul vine să îndepl

17h

Economedia.ro:

Peste 39.000 de locuri de muncă sunt disponibile în România: Cele mai multe oferte de joburi sunt pentru muncitori necalificați și lucrători comerciali

Legislatie economica

Peste 39.400 de locuri de muncă sunt disponibile la nivel naţional, cele mai multe pentru muncitor necalificat şi lucrător comercial, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), transmite Agerpres. Din cele 39.451 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 2.863 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (contabil; i

16h

Economedia.ro:

Cursa contra-cronometru pentru Centura Beiuș pe DN 76 Deva – Oradea: Guvernul a aprobat exproprierile pentru șoseaua de 270 de milioane de lei care trebuie terminată în mai puțin de un an și jumătate pentru a nu rata finanțarea europeană

Legislatie economica

Cursă contra-cronometru pentru Centura Beiuș pe Drumul Național 76 Deva – Oradea, o șosea de 7,3 kilometri și 270 milioane lei, care trebuie terminată în mai puțin de un an și jumătate pentru a „prinde” finanțarea europeană prin POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, extins până în 2023). Executivul a aprobat în ședința de miercuri Hotărârea de Guvern pentru exproprieri și ind

17h

Economedia.ro:

Suspendarea PUG din anul 2000 ar duce la ”o catastrofă urbanistică” în București, susține preşedintele Comisiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Generale

Legislatie economica

Suspendarea Planului Urbanistic General (PUG) adoptat în 2000 ar duce la “o catastrofă urbanistică”, a atras atenţia preşedintele Comisiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Municipalităţii, Constantin Hazarian. “La ora actuală funcţionăm pe Planul urbanistic 2000 (…) care a tot fost prelungit. Ba mai mult, acesta în primă instanţă a fost anulat de curând şi întrebarea care se pune

17h

Adevarul.ro:

Emiterea cardurilor sociale către populaţia vulnerabilă, întârziată de criza globală de cipuri

Legislatie economica

Până miercuri, 6 iulie, au fost emise doar 1 milion de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente destinate persoanelor vulnerabile, a declarat ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloş, precizând că întârzierile sunt cauzate de criza globală de cipuri.

15h

SISTEM BANCAR

Zf.ro:

Gen Z. Cum ar putea arăta săptămâna de lucru la ING: Angajaţii se organizează singuri astfel încât să aibă jumătate de zi liberă pe săptămână sau o zi liberă la două săptămâni. Plus, dacă faci voluntariat primeşti o zi de concediu

Sistem bancar

„Flexibilitatea este cuvântul cheie. Desigur, este importantă interacţiunea cotidiană cu colegii, dar în special pentru tineri este important să îşi poată gestiona agenda singuri. De aceea, la ING, angajaţii pot alege când încep şi când termină ziua de lucru. Dacă sunt matinali pot începe la 7:30 şi să termine la 16:00 sau pot începe la 10:30 şi să termine la 19:00, dacă ritualul lor de dimineaţă

43min

Zf.ro:

BNR încearcă să-şi acopere inerţia din 2021: Majorează dobânda cu 1%, peste aşteptările analiştilor, însă rămne cu noua dobândă de politică monetară, de 4,75%, la o treime faţă de inflaţia curentă. Abia cu 2% creştere ar fi mişcat ceva în piaţă, nu 1%

Sistem bancar

Înrăutăţirea perspectivei apropiate a inflaţiei din cauza dinamicilor mai mari anticipate pentru preţurile combustibililor, gazelor naturale, energiei electrice şi alimentelor procesate pentru lunile următoare, incertitudinile fiscale, precum şi incertitudinile şi riscurile considerabile aduse de prelungirea războiului din Ucraina şi extinderea sancţiunilor impuse Rusiei au determinat BNR să mărea

9h

Profit.ro:

BNR apelează la leasing pentru dotarea cu 65 de autovehicule. Furnizor, o companie din Suceava

Sistem bancar

Operational Autoleasing a câștigat o licitație organizată de Banca Națională a României (BNR) pentru furnizarea în leasing operațional a unui număr 65 de autovehicule pentru o perioadă de 4 ani. Estimat la 5,5 milioane de lei, contractul a fost semnat pentru suma de 4,872 milioane de lei.

1h

Economica.net:

Perspectiva intrării în recesiune aduce dolarul la acelaşi nivel cu euro poate chiar astăzi. Cauzele unei recesiuni similare cu cea din anii ‘30

Sistem bancar

„Există riscul de recesiune”, spune guvernatorul BNR Mugur Isărescu, vorbind de creşterea inflaţiei pe plan mondial. „Este o recesiune cu care ne-am întâlnit doar în anii 30. Suntem după o emisiune monetară mare la nivel mondial, secondată de o criză a preţurilor energetice şi la ţiţei, complicată de conflictul din Ucraina şi necesarul unui proces de… decarbonizare, ca să îi spunem aşa”, a preciz

11h

Bursa.ro:

MUGUR ISARESCU, GUVERNATORUL BNR: ‘Când vom vedea primele semne că inflaţia coboară, probabil vom reduce pasul de creştere a dobânzii cheie’

Sistem bancar

* BNR a majorat ieri dobânda de politică monetară cu 100 de puncte de bază, la 4,75% * Isărescu: ‘În politica monetară nu trebuie să te repezi; vom face paşi stabili’ * ‘Stagflaţia este cel mai mare risc la adresa economiei globale’, a mai punctat guvernatorul BNR Banca Naţională a României (BNR) va continua să majoreze dobânzile la următoarele şedinţe de politică monetară, a semnalat ieri Mugur I

9h

Adevarul.ro:

Adrian Vasilescu, despre decizia BNR de a majora dobânda cheie: Este o măsură aspră, dar absolut necesară

Sistem bancar

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a transmis, miercuri, că decizia Consiliului De Administraţie al BNR privind majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 4,75% pe an are în faţă o inflaţie care a crescut peste aşteptări.

12h

www.agerpres.ro

Isărescu: Mergem treptat, ţinem strâns lichiditatea; lucrăm cu toate instrumentele

Sistem bancar

Vezi mai mult Vezi mai putin 2022-07-06 16:35:15 Nr afisări Isărescu: Mergem treptat, ţinem strâns lichiditatea; lucrăm cu toate instrumentele 2022-07-06 16:35:15 Nr afisări Isărescu: Mergem treptat, ţinem strâns lichiditatea; lucrăm cu toate instrumentele 2022-07-06 16:35:15 118 afisări Isărescu: Mergem treptat, ţinem strâns lichiditatea; lucrăm cu toate instrumentele 2022-07-06 16:35:15 Nr afi

20min

Zf.ro:

Cât au agonisit românii în cei doi ani de pandemie în plan financiar şi imobiliar. BNR: Activele imobiliare ale românilor au crescut în 2020 şi 2021 cu aproape 21% ajungând la un record de peste 2.000 mld. lei. Avuţia financiară: plus17%, la 631 mld. lei

Sistem bancar

Activele imobiliare ale românilor au conti­nuat să crească în cei doi ani de pandemie COVID-19, 2020 şi 2021, cu 360 mld. lei, respectiv cu 20,7% peste nivelul din 2019, ajungând la sfârşitul anului trecut la un nivel record de circa 2.095 mld. lei, potrivit datelor Băncii Naţionale.

14h

Spotmedia.ro:

De ce a majorat BNR dobânda de referință la 4,75% pe an. Isărescu spune că va fi greu de evitat recesiunea: „Mergem și noi văzând și făcând”

Sistem bancar

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat că decizia de a majora dobânda cheie se datorează incertitudinii generale și măsurilor de plafonare luate de Guvern. Banca Naţională a României (BNR) a majorat, miercuri, rata dobânzii de politică monetară la 4,75% pe an, de la 3,75% pe an. La începutul anului, aceasta era de 1,75% la începutul lui 2022. E de așteptat ca indicele ROBOR să crească în ri

17h

FinancialIntelligence.ro:

Banca Națională: Deciziile CA al BNR urmăresc ancorarea anticipațiilor inflaționiste pe termen mediu, precum și stimularea economisirii prin creșterea ratelor dobânzilor bancare

Sistem bancar

Potrivit actualelor evaluări, rata anuală a inflației va continua să crească până la mijlocul trimestrului III (BNR) Deciziile […] The post appeared first on Financial Intelligence .

17h

Economica.net:

Patria Bank oferă o dobândă variabilă promoțională cu o marjă fixă de 3,30% la creditele ipotecare în euro

Sistem bancar

Oferta băncii va fi valabilă până la 30 septembrie 2022 și va presupune o rată anuală a dobânzii de 3,58% și DAE de la 3,79%. Valoarea creditului poate fi între 5.000 și 350.000 de euro, avansul necesar pentru accesarea sa începând de la 20% din valoarea imobilului achiziționat cu o perioadă de rambursare de maxim 30 de ani. ”Venim în întâmpinarea clienților noștri care aleg în această perioadă s

16h

Economica.net:

57

Mugur Isărescu: BNR va ține strâns lichiditatea și va folosi toate intrumentele. Probabil că am fost optimist când am sugerat 5% pentru dobânda cheie

Sistem bancar

„Strategia este cea pe care am sugerat-o data trecută. Deci mergem treptat. Ţinem strâns lichiditatea. Lucrăm cu toate instrumentele. Vedem ce se întâmplă în stânga şi în dreapta şi înainte, şi aş glumi, şi înapoi să vedem dacă am procedat bine şi aşteptăm ca pe măsură ce inflaţia vine în jos şi noi ne ducem cu dobânda, rata de politică monetară, în sus să ne întâlnim undeva. De aceea am sugerat

16h

TELECOM

TURISM

Zf.ro:

Sheraton, hotel de cinci stele din Capitală: A revenit cererea pentru evenimente de business

Turism

Daniel Ben –Yehuda, şeful hotelului de cinci stele Sheraton din Bucureşti şi al complexului hotelier Parc Hotels, ce include unităţile de patru stele Ramada Parc şi Ramada Plaza din nordul Capitalei, spune că primul semestru din acest an a fost foarte bun şi speră ca rezultatele din 2019, anul de referinţă din turism, să fie atinse anul viitor.

9h

Adevarul.ro: Analiză BNR: Turismul românesc pe ultimul loc în UE, la încasări

Sursa:

Camera de Comerţ şi Industrie a României

Biroul Comunicare Publică

Bd. Octavian Goga nr. 2, Sector 3, Bucureşti

tel.  0213190085, fax: 0213190156