Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Rata anuală a inflaţiei din România a fost de 3,5% în noiembrie, în UE a rămas la 3,4%-Eurostat

A- A A+
Rata anuală a inflaţiei din România a fost de 3,5% în noiembrie, în UE a rămas la 3,4%-Eurostat

România a înregistrat în noiembrie un nivel al ratei anuale a inflaţiei de 3,5%,, în condiţiile în care cea din Uniunea Europeană (UE) a fost de 3,4%, arată datele publicate joi de Eurostat.

Primele state membre UE cu cea mai ridicată inflaţie anuală au fost Marea Britanie şi Slovacia, ambele cu 4,8%, Estonia, Lituania şi Polonia, toate cu cu 4,4%, potrivit datelor comunicate de biroul european de statistică.

Cele mai mici rate anuale ale inflaţiei s-au înregistrat în noiembrie în Suedia (1,1%), Malta  (1,5%) şi Irlanda (1,7%).

România s-a clasat pe prima poziţie în UE după creşterea medie a inflaţiei din intervalul noiembrie 2010 – octombrie 2011 faţă de precedentele 12 luni – indicator care determină stabilitatea preţurilor în rapoartele de convergenţă ale Comisiei Europene către Consiliul European. Astfel, inflaţia din România a fost de 6,2%, urmată de Estonia, cu 5,2%.

În zona euro, inflaţia anuală a stagnat la 3% în noiembrie, iar în blocul comunitar, rata anuală a inflaţiei a rămas la 3,4%.

Rata lunară a  inflaţiei a fost de 0,1% în zona euro şi de 0,2% în UE.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, rata anuală a inflaţiei a atins în noiembrie un nou mimim istoric, de 3,44%.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails