Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Rata anuală a inflaţiei se va plasa la 2,5% în martie şi la 3,5% în decembrie 2012

A- A A+
Rata anuală a inflaţiei se va plasa la 2,5% în martie şi la 3,5% în decembrie 2012

Rata anuală a inflaţiei peconizată pentru luna martie ar putea coborî la un nou minim istoric de 2,5%, potrivit Asociaţiei Analiştilor Financiar – Bancari din România (AAFBR). Însă, pentru luna decembrie 2012, studiul AAFBR situează rata anuală a inflaţiei la 3,5%. Această valoare este în scădere cu 0,2 puncte procentuale faţă de nivelul prognozat în cadrul sondajului anterior. Rata anuală a inflaţiei s-ar putea situa la 3,5% şi în luna decembrie 2013. Estimarea pentru luna decembrie 2013 rămâne neschimbată faţă de sondajul anterior.

Dobânda de politică monetară s-ar putea situa la nivelul de 5% atât în luna decembrie 2012, cât şi în luna decembrie 2013. Estimările sunt neschimbate faţă de cele din sondajul anterior, pentru ambele orizonturi.

AAFBR este o asociaţie profesională fără scop lucrativ, înfiinţată în luna ianuarie 2008 şi care reuneşte în rândurile sale peste 80 de analişti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societăţi de administrare a investiţiilor, societăţi de asigurări şi din piaţa de capital.

Related Posts with Thumbnails