Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Rata şomajului a urcat la 6,9% în cel de-al treilea trimestru din 2010, după standardele BIM

A- A A+
Rata şomajului a urcat la 6,9% în cel de-al treilea trimestru din 2010, după standardele BIM

Rata şomajului, calculată pentru persoanele cu vârsta între 15 şi 74 de ani care nu au loc de muncă, dar sunt disponibile să lucreze şi au căutat un loc de muncă în ultima lună, a urcat în trimestrul III din 2010 cu 0,1 puncte procentuale faţă de trimestrul anterior, la 6,9%, potrivit datelor INS,

Datele anunţate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS) mai arată că, faţă de acelaşi trimestru din 2009, creşterea a fost tot de 0,1 puncte procentuale.

Rata şomajului, calculată conform criteriilor Biroului Internaţional al Muncii (BIM) a avut, în trimestrul III din acest an, cea mai mică valoare (4,7%) în Bucureşti, iar cea mai mare în regiunea Centru (10,7%).

Valori mai mici decât media pe ţară s-au înregistrat în patru regiuni, respectiv  Bucureşti Ilfov (4,7%), Nord Est (5,5%), Vest şi Nord Vest (ambele cu 5,8%). În regiunea Sud, rata şomajului BIM a fost de 7,1%, în Sud Est – 8,1%, iar în Sud Vest – 8,2%.

Potrivit INS, în trimestrul III 2010, rata şomajului BIM a scăzut faţă de trimestrul precedent în patru regiuni (Nord Vest, Sud Est, Sud Muntenia şi Vest), iar creşteri s-au înregsitrat în regiunile Centru, Nord Est, Bucureşti Ilfov şi Sud Vest.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.de-contabilitate.ro

Related Posts with Thumbnails