Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

RBS România mizează pe o creştere de 10% a profitului în 2011, după o stagnare în 2010

A- A A+
RBS România mizează pe o creştere de 10% a profitului în 2011, după o stagnare în 2010

Directorul general al RBS România, Johan Gabriels, a declarat marţi că ar fi mulţumit dacă în 2011 banca va înregistra o creştere de 10% a profitului, după ce anul acesta rezultatul va fi în linie cu cel obţinut în 2009.

„Sunt mult lucruri pe care nu le controlăm. Eu cred că vor fi multe dificultăţi în 2011, mai ales în prima parte, urmând ca în a doua parte să se înregistreze o creştere moderată. Per ansamblu va fi o stagnare. Toate obiectivele sunt să creştem gradual şi profitabil. Dacă vom avea o creştere de două cifre, de 10%, sunt fericit”, a declarat Johan Gabriels.

RBS România a obţinut un profit de 100 milioane de lei în primele nouă luni din 2010, iar pentru finalul anului, banca estimează un profit de 130 milioane lei, în linie cu cel de anul trecut. Valoarea activelor RBS România era de 6 miliarde de lei la finele primelor nouă luni din acest an.

La finalul anului trecut, RBS România a raportat active în valoare de 7,17 miliarde lei, un profit de 130,42 milioane lei şi o cifră de afaceri de 870 milioane lei.

Şeful RBS România a declarat că toate liniile de afaceri sunt profitabile şi că a oprit acordarea de credite în euro fără garanţii pentru persoane fizice.

Banca este prezentă pe piaţa din România din noiembrie 1995. În prezent, banca îşi desfăşoară activitatea în 15 oraşe (Arad, Bucureşti, Braşov, Bacău, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Târgu-Mureş şi Timişoara) prin intermediul celor 31 de locaţii, dintre care 3 dedicate Royal Preferred Banking, dar şi cu ajutorul forţei de vânzări directe.

RBS România şi-a inaugurat marţi noul sediu, situat în clădirea de birouri Lakeview, pe strada Barbu Văcărescu.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.zf.ro

Related Posts with Thumbnails