Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Ridicarea plafonului de îndatorare al SUA a trecut de Camera Reprezentanţilor

A- A A+
Ridicarea plafonului de îndatorare al SUA a trecut de Camera Reprezentanţilor

Camera Reprezentanţilor, dominată de republicani, a aprobat luni planul de compromis pentru ridicarea plafonului de îndatorare al SUA, care impune reduceri ale cheltuielilor bugetare.

Planul trebuie să fie aprobat şi de Senat – teoretic dominat de democraţi – pentru a putea merge la promulgare.

Data-limită pentru votarea acestui plan este marţi la miezul nopţii. În caz contrar, SUA intră în incapacitate de plată, o evoluţie ce ar avea consecinţe negative asupra economiei globale. Potrivit CNN, este probabil ca votul în Senat să aibă loc marţi.

Planul de compromis pentru a permite ridicarea plafonului de îndatorare a fost negociat intens, de săptămâni, de preşedintele Barack Obama şi liderii Congresului.

Rezoluţia a trecut în Cameră cu 269 de voturi pentru şi 161 împotrivă, reuşind să învingă opoziţia din partea democraţilor liberali şi a conservatorilor radicali, care respingeau planul din motive ideologice contrare. Primii se tem de reducerile din programele sociale, ceilalţi nu văd cu ochi buni reducerile în bugetul apărării.

Acordul la care s-a ajuns duminică prevede economii la buget de 2.400 de miliarde de dolari în următorii zece ani, creşte plafonul de îndatorare până la sfârşitul anului 2012 şi stabileşte o comisie legislativă care să facă recomandări pentru o reformă fiscală pe termen lung.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails