Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

România a fost în martie pe locul nouă în UE după avansul anual al comenzilor noi în industrie

A- A A+
România a fost în martie pe locul nouă în UE după avansul anual al comenzilor noi în industrie

România a înregistrat în martie cel de-al nouălea avans al comenzilor industriale noi faţă de aceeaşi lună a anului trecut, de 14,5%, în timp ce, faţă de luna precedentă, s-a consemnat un declin de 1,9%, a anunţat marţi Eurostat.

La nivelul blocului comunitar, comenzile industriale noi au crescut în martie cu 11,3%, iar  în zona euro cu 14,1% faţă de luna similară din 2010.

Cele mai mari creşteri din martie ale comenzilor noi în industrie faţă de aceeaşi lună din 2010 s-au consemnat în Estonia (59,6%), Bulgaria (37,3%) şi Lituania (37,2), scăderi înregistrându-se în Grecia (-9,3%), Marea Britanie (-8,1%) şi Irlanda (-6,6%).

În comparaţie cu luna precedentă, comenzile industriale noi au scăzut în martie cu 1,9% în România, în condiţiile în care comenzile industriale noi de pe ansamblul blocului comunitar au coborât tot cu 1,9%, iar cele din zona euro cu 1,8%.

Cele mai mari creşteri faţă de februarie s-au înregistrat  în Finlanda (5,5%), Italia (4,5%) şi Estonia (3,9%), scăderi majore consemnându-se în Danemarca (-22,3%), Irlanda (-13%) şi Portugalia (-8,4%).

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails