Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

România a primit cea de-a patra tranşă de împrumut de la UE, de 1,2 miliarde euro

A- A A+
România a primit cea de-a patra tranşă de împrumut de la UE, de 1,2 miliarde euro

Uniunea Europeană a acordat joi României cea de-a patra tranşă, în valoare de 1,2 mld. euro, din împrumutul agreat în anul 2009, de 5 miliarde euro, după ce Comisia Europeană a evaluat pozitiv implementarea, de către autorităţi,a condiţiilor stabilite prin cel de-al treilea memorandum de înţelegere.

„Uniunea Europeana a virat astăzi (joi, n.r.) României suma de 1,2 miliarde de euro, reprezentând cea de-a patra tranşă dintr-un împrumut in valoare totală de 5 miliarde de euro, agreat în mai 2009 în cadrul pachetului de asistenţă financiară multilaterală. Acordarea celei de-a patra tranşe are loc ca urmare a evaluării pozitive, realizate de către Comisie, a implementării, de către autorităţile române, a condiţiilor stabilite prin cel de-al treilea memorandum de înţelegere suplimentar”, spun reprezentanţii CE.

Ultima tranşă, de 150 milioane euro, de la Uniunea Europeană este aşteptată a fi virată în cel de-al doilea trimestru al acestui an.

Directorul de ţară pentru România în cadrul Comisiei Europene (CE), Istvan Szekely, declara la începutul lunii februarie că, în cadrul noului acord de tip preventiv, CE va pune la dispoziţia României 1,4 miliarde euro, iar dacă programul este aprobat de Consiliul European, acesta poate începe de la 1 mai.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails