Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

România are cel mai mare deficit de locuinţe din UE

A- A A+
România are cel mai mare deficit de locuinţe din UE

România are nevoie urgentă de construcţii, ţinând cont că jumatate din cele 8,39 milioane de locuinţe sunt realizate inainte de 1977, informează www.dailybusiness.ro.
Experţii în construcţii spun ca statul trebuie să ia masuri urgente pentru demararea unui amplu program de construcţii de locuinţe din bani bani publici, dar mai ales din fondurile UE.
Oficialii cunosc situaţia, dovadă că încă din 2010 în Senat a fost adoptat un proiect legislativ privind stimularea construcţiei de locuinţe sociale, care prevede realizarea, în următorii 5 ani, a 50.000 de locuinţe sociale complet echipate, la un cost unitar de aproximativ 50.000 de euro. Casele ar urma să fie construite de stat şi inchiriate populaţiei. Însă iniţiativei nu i s-a dat curs.
Potrivit statisticilor oficiale, Romania are în prezent cel mai mare deficit de locuinţe din Uniunea Europeană, de aproape 2 milioane unităţi. În România există, în prezent, 8,39 milioane de locuinţe, adică 380 de case la 1.000 de locuitori.
În 10 ani, pe fondul degradării fondului locativ, deficitul de locuinţe va creşte la 4-5 milioane, în conditiile în care, de exemplu, in 2011 s-au finalizat numai 44.456 locuinţe, cu 4.356 mai puţine decât în 2010.
În prezent, 70% dintre tinerii din România nu deţin o locuinţă, iar 94% afirmă că le este absolut imposibil să obţina un credit imobiliar.

Related Posts with Thumbnails