Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Romaqua Group Borsec estimează pentru acest an afaceri mai mari cu 12%, de 160 milioane euro

A- A A+
Romaqua Group Borsec estimează pentru acest an afaceri mai mari cu 12%, de 160 milioane euro

Compania Romaqua Group Borsec, controlată de omul de afaceri Octavian Creţu, estimează pentru acest an afaceri în creştere cu peste 12%, de 160 milioane euro, faţă de cifra de afaceri de anul trecut, de 142,5 milioane euro, a declarat vicepreşedintele companiei, Nicolae Palfi.

De asemenea, volumul de vânzări de apă minerală Borsec s-a ridicat anul trecut la 335 milioane litri.

În ceea ce priveşte investiţiile planificate de companie pentru acest an, acestea se ridică la circa 20 milioane euro.

„Investiţiile vor fi concentrate mai ales în a doua parte a anului şi vor viza brandul Borsec, dar vom investi şi în dublarea capacităţii la fabrica de bere din Lancrăm (care în prezent este de 1,5 milioane hectolitri), precum şi în diminuarea consumului energetic şi în partea de logistică (vom construi încă 250.000 mp de depozite)”, a spus directorul general al Romaqua Group, Radu Lăzăroiu.

De asemenea, reprezentanţii companiei au anunţat că vor să construiască pe viitor fabrici de ape minerale, sau bere şi sucuri.

Borsec are o cotă de 26% pe piaţa de ape îmbuteliate, fiind lider de piaţă din 2005.

„Dacă în 1806 se îmbuteliau trei milioane litri de apă minerală Borsec, în 2010 am ajuns să îmbuteliem 335 milioane litri”, a declarat directorul general al Romaqua Group Borsec.

Îmbutelierea industrială a apei minerale naturale Borsec a început în anul 1806, astfel că Borsec aniversează în acest an 205 ani de tradiţie. În cei 205 ani de existenţă, la Borsec s-au îmbuteliat aproximativ 34 de miliarde de litri de apă.

Romaqua Group Borsec este o companie cu capital integral românesc privat fondată în anul 1999. Totalul investiţii realizate de companie până în prezent se ridică la 190 milioane euro, constând în tehnologii şi echipamente de vârf. Romaqua Group Borsec are în portofoliu 11 mărci: apele minerale naturale Borsec, apa minerală naturală Stânceni, apa minerală naturală Aquatique, băuturile răcoritoare Giusto, Quick Cola, Lămâiţă şi Cico, cafeaua naturală Metropolitan Caffe, băutura energizantă Giusto Elektrik, precum şi berile Albacher şi Dorfer.

Grupul are în prezent 2.022 angajaţi, zece sucursale şi puncte de lucru şi un parc auto de 515 maşini şi utilaje. Dacă în 1806 apele Borsec erau exportate doar în Austria şi Ungaria, în prezent ele se comercializează în peste 17 ţări (Ungaria fiind ţara cu cel mai mare volum), exporturile reprezentând 2% din volumele comercializate.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails