Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Romtelecom a preluat Boom TV, preţul va fi stabilit în funcţie de numărul de clienţi preluaţi

A- A A+
Romtelecom a preluat Boom TV, preţul va fi stabilit în funcţie de numărul de clienţi preluaţi

Romtelecom a semnat cu DTH Television Group contractul pentru preluarea activelor şi a bazei de clienţi Boom TV, iar preţul total al tranzacţiei se va stabili în funcţie de numărul de clienţi efectiv preluaţi, a anunţat joi compania.

Romtelecom a notificat, de asemenea, Consiliul Concurenţei privind această preluare pe baza ofertei ferme depuse.

Money.ro informa marţi că Romtelecom oferă 8 milioane euro pentru achiziţia activelor Boom TV, fiind singura companie interesată de preluarea operatorului, aflat în insolvenţă.

Astfel, în planul de reorganizare realizat de Casa de insolvenţă Transilvania, lichidatorul propune începerea negocierilor cu Romtelecom pentru valorificarea activelor existente în patrimoniul DTH Television Grup, firmă aflată în insolvenţă şi care deţine platforma Boom TV de servicii de televiziune prin satelit.

Preţul minim de adjudecare al bunurilor din patrimoniu nu va putea fi mai mic decât valoarea de evaluare de 7,32 milioane euro, plus TVA, în condiţiile în care cumpărătorul preia un număr de 95.000 abonaţi. În cazul în care numărul abonaţilor transferaţi este mai mic de 95.000, atunci preţul de vânzare va putea fi diminuat corespunzător cu 80,08 euro/abonat.

În ceea priveşte plata preţului de vânzare, administratorul judiciar propune o plată eşalonată. Astfel, o parte din preţul de valorificare va fi încasat în termen de 15 zile de la data primei finalizări, iar diferenţa va fi achitată la finalul procesului de transfer a activelor din patrimoniul DTH în cel al cumpărătorului, în funcţie de numărul abonaţilor transferaţi la cumpărător.

Totodată, valoarea avansului achitat în termen de 15 zile de la data primei finalizări nu va fi mai mic de 4 milioane euro, plus TVA, se mai arată în planul de reorganizare realizat de Casa de Insolvenţă Transilvania.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails