Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Romtelecom oferă 8 milioane euro pentru achiziţia activelor Boom TV

A- A A+
Romtelecom oferă 8 milioane euro pentru achiziţia activelor Boom TV

Romtelecom este singura companie interesată de preluarea operatorului Boom TV, aflat în insolvenţă şi oferă 8 milioane euro pentru achiziţia activelor societăţii, potrivit money.ro.

Astfel, în planul de reorganizare realizat de Casa de insolvenţă Transilvania, lichidatorul propune începerea negocierilor cu Romtelecom pentru valorificarea activelor existente în patrimoniul DTH Television Grup, firmă aflată în insolvenţă şi care deţine platforma Boom TV de servicii de televiziune prin satelit.

Preţul minim de adjudecare al bunurilor din patrimoniu nu va putea fi mai mic decât valoarea de evaluare de 7,32 milioane euro, plus TVA, în condiţiile în care cumpărătorul preia un număr de 95.000 abonaţi. În cazul în care numărul abonaţilor transferaţi este mai mic de 95.000, atunci preţul de vânzare va putea fi diminuat corespunzător cu 80,08 euro/abonat.

În ceea priveşte plata preţului de vânzare, administratorul judiciar propune o plată eşalonată. Astfel, o parte din preţul de valorificare va fi încasat în termen de 15 zile de la data primei finalizări, iar diferenţa va fi achitată la finalul procesului de transfer a activelor din patrimoniul DTH în cel al cumpărătorului, în funcţie de numărul abonaţilor transferaţi la cumpărător.

Totodată, valoarea avansului achitat în termen de 15 zile de la data primei finalizări nu va fi mai mic de 4 milioane euro, plus TVA, se mai arată în planul de reorganizare realizat de Casa de Insolvenţă Transilvania.

Activitatea Boom TV pe durata planului va continua pentru a asigura transferul efectiv al fondului de comerţ către ofertant, iar lichidatorul estimează că va fi nevoie de şase luni pentru migrarea abonaţilor de pe plaftorma DTH pe platforma cumpărătorului.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails