Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Romtelecom şi Cosmote au investit peste 3 miliarde euro în România, în ultimii zece ani

A- A A+
Romtelecom şi Cosmote au investit peste 3 miliarde euro în România, în ultimii zece ani

Operatorii de telecomunicaţii Romtelecom şi Cosmote au investit peste trei miliarde de euro în România, în ultimii zece ani, în reţea şi în magazine, a declarat luni directorul general al celor două companii, Stefanos Theocharopoulos, în cadrul unei întâlniri cu presa.

„Vom continua investiţiile în România. (…) Ne vom focusa totodată pe stabilizarea veniturilor şi a profiturilor operaţionale. Dorim să păstrăm calitatea produselor noastre la standarde europene şi nu vrem să existe plângeri din partea clienţilor la adresa serviciilor companiei”, a declarat luni Stefanos Theocharopoulos.

De asemenea, şeful Romtelecom şi Cosmote a precizat că fuziunea celor două companii nu este în prezent o opţiune. De altfel, Romtelecom a selectat firma de avocatură Stoica& Asociaţii pentru a oferi consultanţă în privinţa opţiunilor de listare a companiei, fie direct pe bursă, fie după fuziunea cu Cosmote. Casa de avocatură urmează să finalizeze un studiu în acest sens până în decembrie acest an.

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, declarase în februarie, pentru Agenţia NewsIn, că cel mai mare operator de telefonie fixă din România, Romtelecom, ar putea fuziona cu Cosmote, pentru ca Romtelecom să devină o companie şi mai puternică.

Altfel, Stefanos Theocharopoulos a precizat în cadrul întâlnirii că Romtelecom a injectat 50 milioane euro în capitalul NextGen, companie deţinută 100% de Romtelecom, în vederea dezvoltării acesteia.

Stefanos Theocharopoulos, director general al Cosmote România, se află de la 1 iulie şi la conducerea Romtelecom.

Totodată, Romtelecom a anunţat că, începând de luni, serviciile de televiziune, internet şi voce oferite clienţilor vor fi disponibile în pachete integrate care pot aduce reduceri de până la 33% din factura totală pentru comunicaţii şi divertisment. Pachetele care includ trei servicii în aceeaşi variantă sunt disponibile la tarife între 13 şi 19 euro, fără TVA, aducând clienţilor reduceri lunare de până la 33% faţă de preţurile individuale ale produselor.

Cosmote România este al treilea operator de telefonie mobilă din ţară, după Orange România şi Vodafone România. Romtelecom deţine 30% din capitalul social al Cosmote România. Privatizarea Romtelecom a avut loc în anul 1998, iar Cosmote este prezentă ca brand pe plan local din 2005.

Romtelecom este cel mai mare operator de telefonie fixă din ţară şi oferă servicii complexe pe piaţa de comunicaţii: de la tradiţionala telefonie fixă, la Internet, televiziune digitală, IPTV, servicii combinate de date şi voce, precum şi un program permanent controlat de Customer-Care. Acţionarii Romtelecom sunt OTE – principalul operator de telecomunicaţii din Grecia – cu 54,01% – şi Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) – 45.99%. Operatorul german de comunicaţii Deutsche Telekom deţine o participaţie de 30% la compania OTE.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails