Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Salariile din ţările Europei de Vest sunt cele mai impozitate din lume – WSJ

A- A A+
Salariile din ţările Europei de Vest sunt cele mai impozitate din lume – WSJ

Salariile din ţările Europei de Vest sunt cele mai impozitate din lume, în timp ce bogaţii Americii se confruntă cu poveri fiscale mai grele faţă de cei săraci, potrivit unui studiu publicat de ediţia online The Wall Street Journal.

Şapte ţări din Europa de Vest s-au regăsit în clasamentul primelor zece state cu cele mai mari taxe pentru venituri de 200.000 dolari pe an.

Ţările europene percep în general taxe ridicate pentru a putea finanţa în mod generos plăţile pentru securitatea socială şi pentru serviciile publice, susţinând că astfel se pot oferi servicii mai bune, cum ar fi cele de sănătate, transport şi educaţie şi scade rata criminalităţii şi a corupţiei, potrivit WSJ.

Cu toate acestea, unele state europene şi-au manifestat îngrijorarea că plătitori importanţi de taxe au început să se mute în străinătate, în scopuri fiscale. Astfel, profesionişti din Londra au ameninţat în mai multe rânduri că se vor muta în ţări cu rate mai mici de impozitare, cum este cazul Elveţiei.

Cei care câştigă într-un an, în Statele Unite ale Americii, 200.000 dolari, păstrează în mod normal 69,9% din veniturile obţinute, în timp ce salariaţii care câştigă până la 25.000 dolari pe an rămân cu 90%.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails