Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Salonul International al Agriculturii din Maroc, 28 aprilie – 3 mai 2015

A- A A+

Salonul International al Agriculturii din Maroc, 28 aprilie – 3 mai 2015

Consiliul National al IMM-uri Private din România, prin bunăvoinţa Biroului Economic al României in Tanger transmite invitatia la Salonul Internaţtional al Agriculturii din Maroc, Meknès, care se va desfasura in perioada 28 aprilie – 03 mai 2015. (Meknes – oras in N-V Marocului – 500.000 loc).

Va informam ca SIAM – Salonul International al Agriculturii din Maroceste principala si cea mai importanta manifestare expozitionala sectoriala organizata in Africa si Orientul Mijlociu.

Pentru a  va forma o imagine a dimensiunii acestui târg, va comunicam cateva date relevante pentru expozitiile din anii precedenti,  si anume:

–        la editia desfasurata in anul 2013, targul s-a desfasurat pe o  suprafata de 140.000 metri patrati si au participat 1.060 expozanti din Maroc si 45 tari straine si peste 730.000 vizitatori., România participand cu 22 societati, care au expus diverse produse agroalimentare (mezeluri, preparate din carne, branzeturi si cascavaluri, biscuiti, napolitane, fursecuri, dulciuri, etc) si echipamente din sectorul agroindustrial, cum ar fi implemente agricole, motoare electrice, sisteme fotovoltaice rezidentiale si pentru irigatii, anvelope speciale, printre altele.

–       la editia desfasurata in anul 2014, UE  a fost invitata de onoare, participand  peste 1.100 expozanti din Maroc si 52 tari straine din cele 4 continente, pe o suprafata de 170.000 metri patrati, inregistrand peste 900.000 vizitatori. Romania a fost de asemenea prezenta cu firme din subdomenii de aceasta data mai variate si mai tehnice :   sisteme integrate de pompaj solar – livrarea de echipamente pentru irigatii, energii regenerabile, sisteme de automatizari pentru industria agroalimentara si pentru agricultura, ,fertilizatori ecologici, Vin spumant (tip sampanie),  solutiilor anti desertificare, promovarea solutiilor ecologice de reducere a poluarii. De asemenea, au participat si reprezentati ai Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti si Camera de Comert Bilaterala Maroc – România.

–       Editia 2015 – la editia din acest an, se preconiseaza participarea a peste 1200 expozanti din 52 tari si participarea a numeroase delegatii vizitatoare, sefi de state si guverne, fiind cea mai importabnta manifestare din Africa si orientul Mijlociu.

De aceea, printre activitatile pe care si le propune România sa le organizeze anul acesta in cadrul salonului se numara in primul rand o prezentare a sectorului agroindustrial românesc, la care vor fi  invitati reprezentantii marocani si straini prezenti la manifestare, pentru a profita de prezenta unui public atat de mare interesat de acest domeniu.

De asemenea, pe durata derularii SIAM 2015, BPCE Tanger, in colaborare cu Camera de Comert Bilaterala Maroc România din Tanger, va organiza un birou de informatii, sprijinind astfel oamenii de afaceri români, marocani si straini, participanti la manifestare, prin punerea la dispozitia acestora a legislatiei din cele doua tari, precum si ale oportunitatilor de afaceri si investitii din sectoarele de interes.

Participarea firmelor românesti de profil le va oferi oamenilor de afaceri posibilitatea de a cunoaste nemijlocit potentialul agricol al Marocului si programele sectoriale de dezvoltare din Maroc. Totodata, prezenta la Meknès ar permite realizarea de contacte directe cu societatile din sector pentru identificarea posibilitatilor concrete de cooperare din acest domeniu atat in Maroc cat si in regiune, Marocul fiind principala poarta de acees catre tarile africane.

Informatii suplimentare gasiti aici: Sectorul agroalimentar in Maroc

Pentru mai multe amanunte asupra SIAM 2015, rugam accesati site-ul organizatorului : http://www.salon-agriculture.ma

Sursa:

AgroTransilvania Cluster

Ciprian Morcan
Consultant
Telefon: +40 (264) 504 203

E-mail: ciprian.morcan@agrocluster.ro

Related Posts with Thumbnails