Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Schneider Electric a achiziţionat Summit Energy Services Inc. pentru 268 milioane dolari

A- A A+
Schneider Electric a achiziţionat Summit Energy Services Inc. pentru 268 milioane dolari

Schneider Electric, companie globală specializată în managementul energiei, a anunţat miercuri semnarea unui acord pentru preluarea Summit Energy Services Inc., lider în domeniul achiziţiilor externalizate de energie şi servicii de durabilitate pentru companii din domeniul industrial şi comercial.

„Preţul total de achiziţie net de lichidităţi şi datorii a fost de 268 milioane dolari (circa 190 milioane euro), sub rezerva anumitor ajustări. Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de reglementarea aprobărilor şi condiţiilor obişnuite de închidere. Se aşteaptă ca această achiziţie să crească câştigurile pe acţiune începând din primul an şi să satisfacă criteriile de profit utilizate în 2014”, potrivit unui comunicat emis miercuri de Schneider Electric.

Compania Summit Energy oferă servicii de achiziţii de energie, de gestionare a riscurilor, de cunoaştere a pieţei, de gestionare a datelor şi consultanţă în durabilitate. În prezent are peste 350 de angajaţi în cele 11 birouri internaţionale din Europa şi America de Nord şi dezvoltă proiecte în peste 90 de ţări. Summit Energy se aşteaptă să genereze vânzări de aproximativ 65 milioane dolari pentru anul în curs, cu o marjă EBITA superioară faţă de media Schneider Electric.

„Achiziţia companiei Summit Energy ne permite să ne extindem serviciile de gestionare a energiei şi a portofoliului de soluţii, oferind clienţilor posibilitatea de a gestiona şi de a-şi optimiza consumul de energie de la aprovizionare până la consum, ţinând cont de tendinţa de creştere a consumului de energie şi de dezvoltarea capacitaţii de raportare online”, a declarat senior vicepreşedintele executiv Schneider Electric, America de Nord, Chris Curtis.

La rândul său, preşedintele şi CEO în cadrul Summit Energy, Steve Wilhite, a spus că, prin asocierea cu Schneider Electric, vor putea oferi serviciul unic Summit clienţilor Schneider Electric. „În ultimii ani am investit foarte mult în oameni şi în tehnologie pentru a le oferi clienţilor noştri servicii competitive. În combinarea punctelor noastre forte cu resursele oferite de Schneider Electric, compania Summit Energy va fi chiar mai bine poziţionată pentru a direcţiona clienţii către o energie durabilă şi eficientă din perspectiva costurilor”, a spus Steve Wilhite.

Companie specializată la nivel global în managementul energiei, cu operaţiuni în peste 100 de ţări, Schneider Electric oferă soluţii integrate pentru diverse segmente de piaţă, deţinând poziţii de lider în domeniul energiei şi al infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în construcţii şi al centrelor de date sau reţelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezenţă extinsă şi în domeniul aplicaţiilor pentru segmentul rezidenţial. Schneider Electric are peste 110.000 de angajaţi şi a avut anul trecut venituri din vânzari în valoare de peste 19,6 miliarde de euro.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails